Вибори
14:26 09.11.2012

Суд відмовив опозиційному кандидату-мажоритарнику в оскарженні рішення ЦВК про перевибори на його окрузі № 94

2 хв читати
Суд відмовив опозиційному кандидату-мажоритарнику в оскарженні рішення ЦВК про перевибори на його окрузі № 94

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата в народні депутати від ВО "Батьківщина" на мажоритарному округу № 94 (центр - Обухів, Київська область) Віктора Романюка про визнання недійсним рішення Центральної виборчої комісії про призначення перевиборів у цьому окрузі.

"Я подавав скаргу про визнання недійсним рішення Центральної виборчої комісії про призначення перевиборів (на окрузі № 94 - ІФ)", - повідомив В.Романюк агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю після судового засідання.

За його словами, Київський апеляційний адміністративний суд у п'ятницю відмовив у задоволенні його скарги до ЦВК. Водночас В.Романюк зазначив, що має намір оскаржити рішення Київського апеляційного адміністративного суду у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ).

Крім того, В.Романюк нагадав, що в ніч на п'ятницю Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову ВО "Батьківщина" про визнання протиправним та скасування постанови окружної виборчої комісії № 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях. Таким чином комісія анулювала близько 30 тис голосів виборців.

За словами кандидата в депутати, виборці, голоси яких були анульовані, будуть подавати апеляційні скарги. Крім того, за словами В.Романюка, "Батьківщина" має намір оскаржити рішення суду в Київському апеляційному адміністративному суді.

Як повідомлялося, 5 листопада Центральна виборча комісія України ухвалила постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в п’яти одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропонувала рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197, 223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Опозиція оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення ЦВК про оголошення перевиборів на 5 мажоритарних округах. Кандидати в депутати від Об'єднаної опозиції на цих округах подають позови до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати постанову ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування в цих округах.

Вибори народних депутатів відбулися в Україні 28 жовтня. Вибори відбулися за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Соціалісти перемагають на виборах у Каталонії

Президентські вибори в Литві відбулися за явки майже в 60%

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

Суд повернув державі водосховище і землю в Київській області вартістю 8 мільярдів

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА