Вибори
10:45 12.11.2012

Київський апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити скаргу "Батьківщини" і групи виборців про скасування постанови окружкому № 94

2 хв читати

Київський апеляційний адміністративний суд у неділю відмовився задовольнити апеляцію ВО "Батьківщина" і 69 виборців про скасування постанови окружкому № 94, згідно з якою було визнано недійсним голосування на 27 дільницях.

Як повідомляє інтернет-видання "Українська правда", таке рішення оголосив головуючий суддя Володимир Кузьменко.

"Заслухавши суддю-доповідача, учасників процесу, перевіривши матеріали справи, доводи скарг колегія суддів вважає, що апеляційні скарги не підлягають задоволенню", - зазначив В.Кузьменко.

Таким чином, Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляції і залишивши без зміни рішення Київського окружного адмінсуду від 9 листопада.

На засіданні також був присутній представник ЦВК, проте жодної конкретної позиції він не заявив, повідомляє інтернет-видання.

У свою чергу представник кандидата від "Батьківщини" Віктора Романюка Ірина Каціка, коментуючи рішення суду, заявила, що "це рішення - вершина нашого правосуддя, яка ще раз підтверджує дисбаланс між силами, які намагаються пройти до парламенту".

За її словами, окрім оскарження рішення Окружного адмінсуду розглядалися скарги 69 громадян на рішення ОВК № 94. "Тому що було порушення норм Конституції, тому що люди не змогли реалізувати свій голос, порушено право обирати і бути обраним кандидата В.Романюка, там, де він найбільше набрав голосів, там вибори визнали недійсними", - сказала вона.

І.Каціка додала, що під час засідання подавалися клопотання про витребування доказів - оригіналів протоколів ЦВК і подавалося клопотання про виклик свідків - членів ЦВК, "які б могли підтвердити, що жодних порушень на цих дільницях не було". "Усі ці клопотання суд выдхилив", - додала вона. І.Каціка зазначила, що це вже остання інстанція в Україні, але далі будуть звернення до Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, опозиція домагається в судовому порядку довести перемогу своїх кандидатів у низці округів. 9 листопада Київський окружний суд відмовив у задоволенні позову ВО "Батьківщина" про визнання протиправним та скасування постанови окружкому № 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях. Опозиція домагається в судовому порядку довести перемогу своїх кандидатів у низці округів.

Таким чином діє рішення ОВК про перемогу на виборах в окрузі № 94 Тетяни Засухи.

Проте раніше в п'яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановлення результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округи № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Соціалісти перемагають на виборах у Каталонії

Президентські вибори в Литві відбулися за явки майже в 60%

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

Суд повернув державі водосховище і землю в Київській області вартістю 8 мільярдів

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА