Вибори
11:05 12.03.2019

Бойко: Голосуючи, потрібно пам'ятати, що ця влада пообіцяла МВФ газ по 12 тисяч грн

2 хв читати
Бойко: Голосуючи, потрібно пам'ятати, що ця влада пообіцяла МВФ газ по 12 тисяч грн

Зниження газових тарифів стане наступним кроком після відновлення миру в країні - для цього є всі передумови і можливості, заявив кандидат в президенти, засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

 "Після встановлення миру в Україні - наступним питанням стане зниження тарифів на газ. Вся країна стала заручником антилюдської і абсолютно бездарної політики влади. Спочатку ця влада задрала тарифи на таку висоту, що люди просто не в змозі платити, і посадили країну на голку субсидій. Потім, коли субсидій стало не вистачати - запровадили бюрократичні перепони, щоб зробити їх недоступними. У цей опалювальний сезон майже 40% споживачів, які раніше отримували субсидії, виявилися їх позбавлені. Підсумок - люди просто відмовляються платити, тому що їм не вистачає грошей на елементарне. Тарифний геноцид не може і не повинен бути державною політикою", - сказав він журналістам у вівторок, повідомляє прес-служба політсили.

Ю.Бойко зазначив, що необхідно встановити таку вартість комунальних послуг, яка була б посильною для оплати жителями країни, що мають різні доходи.

"Нам потрібно зробити систему, яка дозволить людям нормально жити в цивілізованому суспільстві - знизити тарифи до рівня, який люди здатні оплачувати. Це біда, коли люди відмовляються від газу і виявляються викинуті в позаминуле століття, коли змушені рубати на дрова власні сади, щоб обігріти житло", - акцентував засновник "Опозиційної платформи - За життя".

Політик вважає, що існують реальні способи виходу з цієї ситуації, які він запропонував у вигляді законопроектів, вже зареєстрованих у Верховній Раді.

"Державна компанія видобуває 15 млрд кубів, якраз стільки, скільки необхідно для потреб населення країни. І ніякої проблеми немає в тому, щоб встановити нормальну ціну, щоб люди могли платити. Собівартість газу власного видобутку становить приблизно 2500 гривень з урахуванням всіх податків, інвестиційних складових. А продають людям по 8,5 тис. гривень газ, який належить їм за Конституцією, з потрійним наваром. Ми зареєстрували законопроект, що дозволяє знизити ціну на газ до 4900 гривень для всіх споживачів, з урахуванням використання суміші вітчизняного та імпортного газу. І це потрібно негайно реалізовувати, разом зі списанням боргів за комунальні послуги малозабезпеченим і соціально незахищеним громадянам. Влада ж може запропонувати людям тільки черговий тарифний геноцид. В день голосування потрібно пам'ятати, що ця влада пообіцяла МВФ газ по 12 тисяч грн. в наступному році", - заявив Ю.Бойко.

Відзначається, що Ю.Бойко зареєстрував законопроекти, які назвав першочерговими для полегшення життя людей через антисоціальну політику влади: законопроект №9527, який стосується списання боргів за послуги ЖКГ, і законопроект №9403, який детально обґрунтовує реальну можливість зниження ціни на газ для всіх категорій споживачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Соціалісти перемагають на виборах у Каталонії

Президентські вибори в Литві відбулися за явки майже в 60%

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА