Вибори
21:53 13.10.2020

ЦВК достроково припинила повноваження Одеської міської ТВК через систематичне порушення законодавства

2 хв читати
ЦВК достроково припинила повноваження Одеської міської ТВК через систематичне порушення законодавства

Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок скасувала низку постанов Одеської міської територіальної виборчої комісії (ТВК), встановила факт систематичного порушення цією комісією законодавства та достроково припинила повноваження всього її складу.

Як повідомляється на сайті ЦВК, під час розгляду скарги Одеської міської організації партії "Блок Дмитра Голубова" Центрвиборчком встановив факти порушення в діяльності Одеської міської ТВК, у звʼязку з чим за власною ініціативою було розглянуто окремі питання її діяльності.

Встановлено, що, приймаючи постанови від 11 жовтня про реєстрацію кандидатів у депутати Одеської міської ради, висунутих Одеською міською організацією партії "Блок Дмитра Голубова", та про реєстрацію кандидата на посаду одеського міського голови, висунутого цією організацією, а також постанову про реєстрацію кандидатів у депутати Одеської міськради, висунутих Одеською обласною організацією партії "Наш край", Одеська міська ТВК ухвалила рішення всупереч рішенням судів, які набрали законної сили, зазначили в ЦВК.

Таким чином, комісія перевищила свої повноваження повторно, усупереч уже встановленим судом обставинам і фактам, надавши оцінку документам, поданим для реєстрації кандидатів у депутати Одеської міськради та кандидата на посаду мера Одеси, висунутих вказаною місцевою організацією партії.

"ЦВК скасувала вищевказані постанови Одеської міської ТВК, встановила факт систематичного порушення цією виборчою комісією законодавства та достроково припинила повноваження всього її складу", - наголосили в Центрвиборчкомі.

Крім цього, встановлено, що місцеві організації партій, за поданням яких до складу Одеської ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено цією постановою, можуть не пізніше 17:00 14 жовтня подати до ЦВК кандидатури для включення до її складу.

"Комісія зобов’язала Одеську міську ТВК після сформування її нового складу привести свою діяльність та рішення у відповідність із вимогами виборчого законодавства та з урахуванням рішень судів, що набрали законної сили. А також – невідкладно вжити передбачених виборчим законодавством заходів щодо забезпечення належної організації підготовки та проведення виборів депутатів Одеської міської ради та одеського міського голови. Зокрема, щодо забезпечення виготовлення відповідних виборчих бюлетенів, інформаційних буклетів та інформаційних плакатів місцевих організацій політичних партій – суб’єктів виборчого процесу", - повідомили в ЦВК.

Водночас Центрвиборчком звернувся до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у постанові ЦВК обставин та в разі виявлення підстав – вжити заходи реагування згідно із законодавством.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА