20:15 25.04.2024

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

2 хв читати

Петро Порошенко передав військовим ще три системи РЕБ «Ай-Петрі». Це означає, що 60 км лінії фронту будуть захищені від російських безпілотників – пояснює п’ятий президент. Як відомо, восени минулого року Порошенко інвестував 150 млн грн у розробку та виробництво вітчизняних засобів радіо-електронної боротьби.

«Ай-Петрі СВ» – це сучасний мобільний засіб кіберзахисту, який дозволяє нейтралізувати ворожі безпілотники типу Орлан, Зала, Ланцет.

«Наш комплекс кіберзахисту «Ай-Петрі» довів свою ефективність, прикривши значну частину фронту на Сході. Відсьогодні куполом закриємо ще 60 км, бо у війську з’явилося на три новітні установки більше. Ми передаємо їх хлопцям, які стоять на першій лінії боротьби», – зазначає Петро Порошенко.

За його словами, робота з системами «Ай-Петрі» потребує технічної освіти, гострого розуму та тренування. «Бачимо та цінуємо зусилля, які роблять командири інших бригад для того, щоб і у них з’явилася новітня кіберзброя. Бо військові мають бути захищені від російських безпілотників на всій лінії фронту. Тому ми і масштабуємо цей проєкт», – говорить Порошенко. До систем РЕБ додалася і штабна машина управління на базі британської вантажівки DAF, обладнана моніторами та генератором. Окрім цього, військовим привезли й важливі «дрібниці» — побутове обладнання, кабелі, балони тощо.

Як розповів раніше Порошенко, зазвичай розробка такого комплексу триває від 3 до 8 років, але цей проєкт вдалося зробити менш як за 5 місяців: «ми вже маємо багато замовлень від військових. Комплекс складається з РЕБу, сучасної радіолокаційної станції, антидронового пристрою, надійного захищеного зв’язку, автономного живлення, пікапа, штабів управління».

«Це – справжня кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди. Я вкладав в науково-дослідну розробку тоді, коли ми ще не мали жодної моделі, яка б ефективно працювала. Але я вірю в нашу команду, вірю в програмістів, вірю в інженерів. І вірю в унікальну майстерність тих екіпажів, які зараз застосовують цей кіберзахист безпосередньо на смузі зіткнення», – пояснював Порошенко.

«Моя мрія, щоб уся лінія оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», – говорить п’ятий президент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА