Вибори
20:11 20.11.2018

Гриценко подав до суду на "БПП" і нардепа Бригинця за поширення інформації про причетність до розкрадань та розвалу армії

2 хв читати

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко подав позов до Дніпровського районного суду Києва проти партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і народного депутата Олександра Бригинця (фракція "БПП") за поширення інформації про начебто причетність екс-міністра оборони до розкрадань в армії та підривання її обороноздатності.

"За поширення завідомо неправдивої інформації через їхню ТСК вони тепер відповідатимуть у суді - і партія "БПП", і її брехливі депутати, персонально. Судовий позов складено і в Дніпровському районному суді міста Києва сьогодні вже зареєстровано - готуйтеся!", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Цього дня відбулося чергове засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання у Збройних силах України та підривання обороноздатності держави в період із 2004 по 2017 роки.

Комісія заслухала інформацію, яку підготували експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), про стан проведення судової експертизи в кримінальному провадженні, пов'язаному з розкраданням майна та підриванням обороноздатності української армії.

Згідно з інформацією КНДІСЕ, розміщеною на сайті парламенту, під час перебування А.Гриценка міністром оборони України (з лютого 2005 року по 18 грудня 2007 року) було продано 248 зенітно-ракетних комплексів, 198 танків, 192 бойові літаки, 152 БМП, 14 вертольотів і 6 ракетних комплексів; було виведено зі складу ЗСУ 248 ЗРК, 698 танків, 192 бойові літаки, 1322 БМП, 56 вертольотів і 18 ракетних комплексів.

Сам політик уже неодноразово відкидав ці обвинувачення, наголошуючи, що міністр оборони не курирує продаж військової техніки та майна Збройних сил.

28 вересня А.Гриценко оприлюднив у Facebook відповідь Генеральної прокуратури України про те, що стосовно нього немає жодних кримінальних проваджень, в яких він мав би статус підозрюваного або обвинувачуваного.

У долученій до повідомлення фотокопії міститься відповідь начальника управління організаційного забезпечення ЄРДР та інформаційно-аналітичної роботи Генпрокуратури України Ірини Бакай на запит адвоката Олександра Качура від 14 вересня 2018 року.

"За результатами обробки масиву даних ЄРДР кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення Гриценка Анатолія Степановича до кримінальної відповідальності як підозрюваного, обвинуваченого, не встановлені", - йдеться у відповіді Генпрокуратури України.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА