10:28 25.08.2023

У РДК закликали "вагнерівців" переходити на бік України після ліквідації керівництва ПВК

2 хв читати
У РДК закликали "вагнерівців" переходити на бік України після ліквідації керівництва ПВК

У "Російському добровольчому корпусі" (РДК) заявляють про ліквідацію російською владою ватажків приватної військової компанії "Вагнер" і з огляду на це виступили із закликом до бойовиків ПВК, які не скоювали в Україні воєнних злочинів, вступати до їхніх лав для подальшого силового повалення влади в РФ.

"Звертаємося до бійців ПВК "Вагнер", для яких слова вірність і честь іще мають сенс і значення. Судячи з усього, вчора було цинічно страчено ваших командирів і батька-засновника. Те, що їх убили за розпорядженням представників вищого ешелону влади РФ, очевидно кожному. Тому нині у вас є непростий, але досить логічний вибір: або стати в стійло МО РФ на службу вбивць ваших командирів, або зберегти свою честь і помститися їх катам, перейшовши на бік України", - йдеться в заяві, оприлюдненій у телеграм-каналі РДК увечері в четвер.

"Якщо ви не скоювали воєнних злочинів на території України, то ми пропонуємо вам вступити до наших лав і спочатку завершити цю кровопролитну м'ясорубку т. зв. СВО, а потім знову вирушити маршем на Москву, але цього разу не зупинятися за 200 км від МКАД, а дійти до кінця! У разі вашого добровільного переходу на бік України, ЗСУ і МО України гарантують вам безпеку і гідні умови", - додали в РДК.

Раніше Росавіація повідомила, що серед пасажирів бізнес-джета, який розбився 23 серпня у Тверській області, були люди з іменами Євген Пригожин і Дмитро Уткін. Уткіна називають засновником ПВК "Вагнер", Пригожин був її фактичним керівником.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА