Вибори
17:35 25.04.2019

Дві треті іноземних інвесторів очікують виборів до ВР для рішення про можливі інвестиції - опитування

2 хв читати
Дві треті іноземних інвесторів очікують виборів до ВР для рішення про можливі інвестиції - опитування

Лише кожен п'ятий іноземний інвестор готовий інвестувати в Україну після другого туру виборів президента, тоді як дві треті хочуть дочекатися результатів виборів до Верховної Ради та нового уряду для інвестування в країну, такі результати опитування іноземних інвесторів Європейською бізнес асоціацією (ЄБА), інвесткомпанією Dragon Capital та Центром економічної стратегії (ЦЕС).

Як зазначив президент ЄБА і голова Dragon Capital Томаш Фіала, не бачать привабливих можливостей для інвестування в Україну в найближчому майбутньому 12% респондентів.

Він уточнив, що опитування було проведено з 15 по 19 квітня серед 75 інвесторів, з яких 63% є стратегічними і 76% нині вже мають інвестиції в Україні.

На думку респондентів, першочерговими кроками новообраного президента вони вважають демонстрацію ефективних заходів боротьби з корупцією, призначення реформаторів із високою репутацією на ключові державні посади, а також обмеження впливу олігархів.

"Результати опитування яскраво демонструють незмінні потреби бізнесу - встановлення верховенства права, системна боротьба з корупцією, забезпечення рівних і чесних "правил гри"... Ми бачимо точкові зміни, але їх недостатньо. Нам потрібне перезавантаження системи", - прокоментувала результати виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко.

Згідно з опитуванням, максимально негативно на дії інвесторів можуть вплинути такі кроки нового президента, як відхилення від західного геополітичного вектора розвитку країни, підривання основ антикорупційної політики і незалежності Національного банку.

Як зазначає асоціація, вже четвертий рік поспіль основними перешкодами для інвестицій респонденти назвали поширення корупції та недовіру до судової системи в Україні, а також монополізацію ринків і захоплення влади олігархами.

У звіті зазначено, що нестабільна валюта і фінансова система втратили місце в топ-3 і стали шостою перешкодою для інвестування в Україні. Суттєвою перешкодою залишається військовий конфлікт із Росією, а також репресивні дії правоохоронних органів, які в рейтингу проблем піднялися із сьомої позиції на п'яту.

"І зовнішні (1,2% ВВП), і внутрішні інвестиції (17% ВВП) перебувають на дуже низькому рівні, не дозволяють прискорити економічне зростання і скоротити відставання України від західних країн-сусідів. Сподіваємося, що новий президент і Верховна Рада спрямують свою енергію насамперед на встановлення верховенства права, боротьбу з корупцією та обмеження впливу олігархів", - підсумував результати опитування Т.Фіала.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА