16:38 08.03.2024

Соціологічна асоціація України застерігає від участі у виборчому процесі РФ на окупованих територіях

2 хв читати

Соціологічна асоціація України (САУ) закликала всіх соціологів утриматися від участі у виборчій кампанії з виборів президента РФ на окупованих територіях.

"Проведення РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України (в окремих районах Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та АР Крим) є одним із головних інструментів легітимізації окупаційної влади. Саме на цю мету спрямована підготовка проведення на цих територіях з 15 до 17 березня 2024 року "виборів" президента Російської Федерації. Україна, а також більшість країн світу та міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, не визнають і засуджують російські вибори на всіх окупованих РФ українських територіях", - йдеться в заяві САУ.

Соціологічна асоціація України закликає всіх представників українських і міжнародних соціологічних центрів, груп і компаній "утриматись від участі в заходах у рамках виборчої кампанії РФ, яка проводиться на окупованих територіях, висвітлення її перебігу та результатів виборів".

"САУ закликає українців і, зокрема, фахівців-соціологів, які вимушено перебувають на окупованій території України, уникати участі у виборчому процесі, соціологічних опитуваннях, екзитполах та інших публічних і непублічних заходах, які легітимізують окупаційну владу. САУ нагадує, що за добровільну участь в організації та проведенні незаконних виборів чи референдумів або публічних закликів до їх проведення на тимчасово окупованих територіях України передбачена кримінальна відповідальність (ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", - зазначено також у тексті.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА