15:10 06.07.2020

На Львівщині Зеленському довіряє менше людей, ніж Гриценку та Порошенку, в рейтингу політсил "Євросолідарність" випереджає "Слугу народу" - соцопитування "Рейтинг"

3 хв читати
На Львівщині Зеленському довіряє менше людей, ніж Гриценку та Порошенку, в рейтингу політсил "Євросолідарність" випереджає "Слугу народу" - соцопитування "Рейтинг"

Ніхто з українських політиків не має позитивного балансу довіри серед жителів Львівської області, свідчать результати соцопитування "Суспільно-політичні настрої мешканців Львівської області", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 6-22 червня.

При цьому відносно більше за інших політиків жителі області довіряють п'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку (37% проти 54%, які не довіряють). 32% довіряють лідеру партії "Громадянська позиція" Анатолію Гриценку, 46% - не довіряють. Нинішньому президенту Володимиру Зеленському довіряють 29%, 59% не довіряють. Лідеру партії "Голос" Святославу Вакарчуку довіряє 28%, не довіряє 51% опитаних.

Лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку довіряють 19% жителів Львівської області, не довіряють 66%, 19% довіряють лідеру партії "Сила і честь" Ігорю Смешку, 42% не довіряють, лідерці ВО "Батьківщина" 16% довіряють, 75% - ні, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку - 18% і 71% відповідно, лідеру "Опозиційної платформи - За життя" Юрію Бойку 5% та 69% відповідно.

У динаміці дещо зросла довіра до Порошенка, у решти суттєво не змінилася, йдеться в прес-релізі.

Лідером у рейтингу політичних сил до Верховної Ради є партія "Європейська солідарність", яку готові підтримати 29,2% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 17,1% проголосували б за партію "Слуга народу", 9,2% - за "Батьківщину", 9,1% - за "Голос", 7,2% - за партію "Громадянська позиція", 6,0% - за "Свободу", 4,4% - за партію "Сила і честь", 3,8% - за партію "Самопоміч", 3,4% - за Радикальну партію Ляшка. Не визначилися близько 16%.

У рейтингу до Львівської обласної ради так само лідирує партія "Європейська солідарність", яку готові підтримати 26,7% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 13,1% проголосували б за партію "Слуга народу", 9,2% підтримали б партію "Голос", 8,9% - "Батьківщину", 8,2% - "Самопоміч", 7,8% - "Свободу", 7,6% - "Громадянську позицію". Близько 17% не визначилися з вибором.

Результати опитування також засвідчили, що респонденти краще оцінюють місцевий стан справ, ніж загальну ситуацію в області чи країні. 14% вважають, що країна рухається в правильному напрямі, 71% - протилежної думки. 24% оцінюють стан справ в області як правильний, 55% - як неправильний. Натомість 40% жителів області вважають, що справи в їхніх населених пунктах йдуть правильно, 46% - протилежної думки.

Військовий конфлікт на сході країни (59%) і відсутність роботи, безробіття (47%) очолюють рейтинг проблем загальнодержавного значення серед опитаних. Близько 30% також називали проблемами низький дохід, корупцію та епідемію коронавірусу. Особисто для себе опитані вважають проблемами разом із військовим конфліктом (35%) і безробіттям (30%) також низький рівень зарплат і пенсій (37%). Неякісна медицина, корупція та епідемія турбують кожного п'ятого.

Серед актуальних проблем саме свого регіону опитані найчастіше називали проблеми з працевлаштуванням (43%) і неякісне медичне обслуговування (37%). Третина визначила як проблеми поганий стан доріг, бідність, ще чверть - занепад промисловості, алкоголізм, розкрадання земель, кожен п'ятий - занепад сільського господарства.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2000 жителів Львівської області віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА