12:50 04.12.2021

Порошенку найближчим часом можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з ОРДЛО - Трепак

2 хв читати
Порошенку найближчим часом можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з ОРДЛО - Трепак

Колишній заступник генпрокурора України, адвокат Віктор Трепак заявляє, що найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру п'ятому президентові України Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з ОРДЛО в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

"За моєю інформацією, найближчим часом колишньому Президенту України Петру Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, яка пов’язана з торгівлею вугіллям з окупованої росіянами території України в період його президенства і в якій "проходять" В.Медведчук та екс-міністр енергетики В.Демчишин", - написав Трепак у Facebook.

За його словами, генпрокурор Ірина Венедіктова зібралася у "десятиденне відрядження", саме тоді підозру й може підписати один із в.о. голови Офісу генпрокурора,"якщо на Банковій уже прийнято політичне рішення".

"Підготовлений Офісом генерального прокурора проект такої підозри наразі вивчається в Офісі президента. Вирішується, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз і як це вплине на електоральні настрої суспільства. Очевидно, що цей хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення", - додав Трепак.

Як повідомлялося, в жовтні народному депутатові України парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку було висунуто підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території.

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора точно встановили його причетність у реалізації злочинної схеми постачань вугільної продукції з тимчасово окупованих територій України. "Період, який охоплюють ці діяння, - кінець 2014-го - початок 2015 року. Суми, витрачені державними українськими підприємствами, становлять понад 200 млн грн", - повідомила Венедіктова.

Глава СБУ Іван Баканов на брифінгу в Києві також заявив, що в рамках розслідування справи за підозрою на адресу Медведчука відпрацьовуватиметься причетність Петра Порошенка й екс-глави Національного банку України Валерії Гонтаревої.

"Порошенко вкотре категорично відкидає звинувачення з боку влади та вважає їх класичним взірцем сфабрикованих політично вмотивованих справ і чорного піару проти політичних опонентів", - заявили в партії "Європейська солідарність", лідером якої є п'ятий президент України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА