15:16 29.06.2024

Пленкович на форумі в Дубровнику запевнив, що Хорватія продовжить підтримку України

1 хв читати
Пленкович на форумі в Дубровнику запевнив, що Хорватія продовжить підтримку України

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, виступаючи на Дубровницькому форумі в суботу, запевнив у продовженні підтримки України і нагадав про вже надану допомогу Києву в різних сферах.

У своєму виступі Пленкович вказав на негативні наслідки для Європи та світу пандемії Covid-19, "продовжені російською агресією проти України, яка знецінила важливість міжнародного права, фундаментальних принципів".

"Від імені уряду Хорватії я хотів би ще раз висловити свою підтримку Україні, українському народові, президенту, усьому уряду і подякувати міністру Кулебі за те, що він приїхав сьогодні до Дубровника", - зазначив хорватський прем'єр.

Він наголосив, що серед величезної кількості країн існує єдність у підтримці України. Так, Пленкович нагадав про нещодавній Глобальний саміт миру у Швейцарії, де, як він зазначив, було представлено близько сотні міжнародних організацій і країн, які підтримали проєкт пошуку мирного вирішення наслідків російської агресії проти України, а не рішення, що винагородило б агресора і тим самим надіслало би негативний сигнал решті потенційних агресорів.

"Хорватія допомагає Україні в політичній, дипломатичній, технічній, гуманітарній, економічній та військовій сферах, і ми продовжимо надавати всі форми підтримки. Особливо з урахуванням наших конкретних інтересів у розслідуванні воєнних злочинів, у гуманітарному розмінуванні, з яким ми стикаємося вже 30 років і який ми завершимо тільки в березні 2026 року", - наголосив Пленкович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Зеленський обговорив з конгресменами США постачання додаткових систем ППО

У Дніпрі тривають пошуки людей під завалами, зниклими безвісти залишаються двоє людей - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА