22:21 20.02.2024

Порошенко закликає прискорити будівництво фортифікаційних споруд і купує екскаватори для їх зведення

2 хв читати
Порошенко закликає прискорити будівництво фортифікаційних споруд і купує екскаватори для їх зведення

Влада повинна негайно будувати фортифікаційні споруди, на це зараз мають бути спрямовані максимальні ресурси - організаційні, фінансові та людські, заявив лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Мають бути фортифікаційні споруди. Воїни мають виходити на обладнані позиції. Або навіть і відходити, якщо є в цьому необхідність і є рішення військового керівництва, то має бути друга, третя лінія оборони, обладнані бліндажі, обладнані вогневі точки, куди виходять наші воїни", - сказав Порошенко.

"Я за два з половиною місяці в 2014-му році доручив кожному голові обласної державної адміністрації, виділив ділянку фронту, виділили типовий проект кожного окремо укріпленого пункту, форпосту. І якщо обласна адміністрація не справлялася з поставленим завданням, то губернатор або заступник йшов, або на звільнення, або до в'язниці", - нагадав п'ятий Президент власний досвід.

"Чому ми тримали Авдіївку 9 років? Тому що там були побудовані потужні фортифікаційні споруди. Так само, як і в Часом Яру, в Мар'їнці, у Водяному, в Кураховому, у Вугледарі. Зараз у нас де вони побудовані?" - запитав Порошенко.

Він зазначив, що Естонія вже почала зводити укріплення на кордоні з Росією.

"Мені і депутати, і чиновники естонські сказали, що вже зараз уздовж російського кордону вони будують 600 фортифікаційних споруд. На 300 кілометрів кордону. Кожні півкілометра споруди, і потім будуть починати будувати другу лінію", - сказав Порошенко.

"Я не можу спокійно на це дивитися. Коли наші частини - а це і 59-та, з якою ми працюємо, і 53-тя, і 110-та, і 47-ма змушені були відійти, три чверті з них відійшли на непідготовлені позиції або на неякісно підготовлені, бо викопана траншея, де по коліно води - це не підготовлена позиція. І тому має бути чіткий план, чіткі завдання - хто і як організовує будівництво фортифікаційних споруд", - зазначив лідер "Європейської солідарності".

Він також запропонував до законопроєкту про мобілізацію включити позицію щодо формування інженерних військ.

"Той, хто має проблеми, боїться йти на фронт - іди і працюй, без військових бойових доплат, 6 днів на тиждень на будівництво фортифікаційних споруд", - вважає Порошенко.

"Тільки за останні 10 днів ми закупили 15 важких екскаваторів, які здатні виконувати ці роботи і два з них відправили під Авдіївку. На жаль, один із них уже підбитий. Нами ухвалено рішення збільшити кількість цієї техніки, запропонувати співпрацю з військово-цивільними адміністраціями або з будівельними компаніями, отримати завдання військового керівництва і приступити або через інженерні війська і командування сил підтримки, або через цивільні підприємства, будувати фортифікаційні споруди", - наголосив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА