Вибори
18:30 28.12.2018

І.Кива вимагає від генпрокурора розслідувати політичні переслідування соціалістів у Полтаві

2 хв читати
І.Кива вимагає від генпрокурора розслідувати політичні переслідування соціалістів у Полтаві

Влада через правоохоронні органи почала політичні переслідування опозиційних політиків, а вручення підозри голові облорганізації Полтавської СПУ яскравий тому приклад, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива, повідомляє прес-служба СПУ.

"Адміністрація Президента вибиває з політичного процесу всіх опонентів, використовуючи правоохоронців як інструмент! Вчора голові Полтавської облорганізації СПУ Чередніченко вручили підозру про перешкоджання діяльності органів державної влади відповідно до статті 350 Кримінально-процесуального кодексу. Це ніщо інше, як політичне переслідування!", - сказав він в ефірі телеканалу "Наш".

При цьому політик підкреслив, що відео-доказів або будь-яких конкретних фактів з цього приводу надано не було.

"Чередніченко просто незручний - він відкрито демонструє народу злочини маріонеток АП, які узурпували владу в Полтаві і грабують народ. Коли СПУ виступила проти дій самоназначенцев, нас спробували прибрати", - сказав він.

І.Кива звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою пояснити "діяльність" Полтавської прокуратури і розібратися в тому, що відбувається.

"Сьогодні ви - уособлення правового захисту! Ви говорили, що не допустите політичних переслідувань, не допустите використання правоохоронних органів у політичних іграх! Але саме це зараз і відбувається. Силами прокуратури Полтавської області прибирають тих, хто не боїться говорити про злочини самопризначеної влади. Я закликаю Вас негайно втрутитися і навести порядок в своїх рядах", - сказав голова СПУ.

Він також заявив, що те, що відбувається в Полтаві демонструє страх чиновників.

"Це лише доводить, що ми на вірному шляху - на шляху наведення порядку і боротьби з корупцією, яка тягнеться з самої верхівки діючої влади! А спроби змусити нас замовкнути лише демонструє страх чиновників! Адже коли ми прийдемо до влади, всі вони понесуть відповідальність за свої злочини", - підсумував він.

У свою чергу С.Чередніченко повідомив, що ніяких заяв і розслідувань щодо нього протягом року не було, а те, що трапилося він розцінює як спробу усунути його за активну політичну і громадську діяльність.

"Вручення підозри про нібито "побиття чиновника", що розцінюється як перешкоджання діяльності державних органів, це спроба усунення опонента, незручного для влади", - прокоментував він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА