12:10 17.09.2015

Оператори лотерей "Патріот" і "М.С.Л." потрапили під санкції - указ

2 хв читати
Оператори лотерей "Патріот" і "М.С.Л." потрапили під санкції - указ

Персональні економічні санкції за анексію Криму й агресію на Донбасі зачеплять двох з трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот"(обоє - Київ): ці компанії входять до переліку юридичних осіб, затвердженого указом президента України Петра Порошенка про санкції в середу.

Згідно з ним, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, заборона виведення капіталів за межі України і блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися власним майном.

Іншими обмежувальними заходами є призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей і обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; а також заборона здійснення Нацбанком України реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.

Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ "М.С.Л." є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром цей кіпріот Маркос Шіапаніс. Акціонером ПрАТ "Патріот" є кіпрська Cehriba Investments Limited, а бенефіціаром у держреєстрі є громадянка Греції Еллада Позіду, що мешкає на Кіпрі.

Водночас у серпні 2014 року колишній міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що закон "Про державні лотереї в Україні", який діє з жовтня 2012 року, фактично, встановив на цьому ринку монополію для трьох приватних операторів: ТОВ "М.С.Л", власником якого за допомогою Evolot Limited (Кіпр) є міноритарні акціонери російської "Альфа-Груп"; ПрАТ "Патріот", власником якого через офшор Cexriba Investments Limited (Кіпр) є громадянин Росії; ПП "Українська національна лотерея", що перебуває у власності компанії "Олімпік Голд Холдингз Лімітед" (Британські Віргінські о-ви).

Проте "Українська національна лотерея" на початку вересня цього року повідомила, що її новим власником підприємства з 100% іноземним капіталом стала угорська компанія UNL Holding LLC(Будапешт). А її бенефіціаром, згідно з держреєстром, є українець Сергій Піндич.

Окрім того, наприкінці вересня 2014 року УНЛ, щоб спростувати чутки в ЗМІ про нібито її приналежність до російського бізнесу і можливості санкцій, розкрила на прес-конференції своїх колишніх бенефіціарів: Пітера Шетті (Швейцарія), Франца Ренггофера і Вулфа Кламмерта (обоє - Австрія). Вони підписали листа до президента України Петра Порошенка з проханням розібратися в проблемі і захистити права європейських інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА