13:46 18.09.2015

Оператор лотерей "Патріот" заявляє про відсутність російського капіталу в компанії та необґрунтованість санкцій

3 хв читати
Оператор лотерей "Патріот" заявляє про відсутність російського капіталу в компанії та необґрунтованість санкцій

Внесення ПрАТ "Патріот" до переліку компаній, до яких застосовуються економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі, є необґрунтованим, оскільки компанією володіє європейська Cehriba Investments Limited, бенефіціаром якої є група приватних інвесторів з ЄС, заявив лотерейний оператор в п'ятницю.

"Насправді ще з літа 2014 року ми не маємо ніякого відношення до колишніх власників компанії, зокрема Олега Бойка і холдингу Finstar", - прокоментував ситуацію голова правління компанії Володимир Змаженко.

Згідно з повідомленням оператора, російський бізнесмен О.Бойко вийшов з капіталу товариства влітку минулого року.

Керівництво компанії має намір звернутися до президента з проханням сприяти вирішенню ситуації, що склалася, зазначено в релізі.

В.Змаженко наголосив, що компанія стабільно виплачує військовий збір - сукупні відрахування "Патріот" і компаній-розповсюджувачів становили 43 млн грн. Окрім того, загалом компанія перерахувала до держбюджету в 2014 році понад 188 млн грн податків і зборів.

У релізі також зазначено, що ПрАТ "Патріот" реалізує діяльність із випуску і проведення лотерей на підставі ліцензії і закону "Про державні лотереї в Україні". Згідно з рішенням нових акціонерів компанії - Cehriba Investments Limited - її колишній керівний склад тимчасово зберіг свої посади.

Як повідомлялося, персональні економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі зачепили двох з трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот" (обоє - Київ): ці компанії входять до переліку юридичних осіб, затверджений указом президента України Петра Порошенка про санкції від 16 вересня. Згідно з ним, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, заборона виведення капіталів за межі України і блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном.

Водночас у серпні 2014 року тодішній міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що чинний з жовтня 2012 року закон "Про державні лотереї в Україні" фактично встановив на цьому ринку монополію для трьох приватних операторів: "М.С.Л", яким через Evolot Limited володіють міноритарні акціонери російської "Альфа-Груп"; "Патріот", власником якого через Cexriba Investments Limited є громадянин Росії; ПП "Українська національна лотерея" (УНЛ), що перебуває у власності компанії "Олімпік Голд Холдінгз Лімітед"(Британські Віргінські о-ви).

"М.С.Л". 17 вересня заявила, що також вважає рішення РНБО про включення компанії до списку санкцій помилкою, яка може бути пов'язана із спробою однієї з фінансово-політичних груп "розчистити" ринок, і чекає, що незабаром вона буде усунена. "М.С.Л". заявляє, що її власниками є громадяни України і громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а росіяни ніяк не впливають на ухвалення її рішень.

Оператор "Патріот" у 2014 році збільшив чистий доход до 8,303 млрд грн, проте їх чистий прибуток впав до 4,8 млн грн. Минулого року чистий доход "Патріота" зріс у 3,5 раза - до 5,934 млрд грн, чистий прибуток - на 38%, до 136 млн грн.

"М.С.Л". у 2013 році збільшило чистий виторг на 19,7% - до 2,502 млрд грн, проте їх чистий збиток зріс на 59,1% - до 132,6 млн грн. УНЛ в 2013 році наростила чистий дохід в 2,1 раза - до 0,633 млрд грн, а її чистий збиток збільшився на 33,9% - до 10,8 млн грн. Дані цих компаній за 2014 рік поки що відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА