Вибори
15:07 25.01.2019

Богомолец: Україні потрібен міністр охорони здоров'я, який нарешті наведе лад у галузі

2 хв читати
Богомолец: Україні потрібен міністр охорони здоров'я, який нарешті наведе лад у галузі

У 2015 році в Україні розпочали реалізацію проекту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей", який спрямовувався на раннє виявлення та лікування серцево-судинних захворювань і раку, поліпшення якості та ефективності медичної допомоги, однак цей задум перетворився на фарс.

Такі висновки зробила народний депутат та кандидат в президенти Ольга Богомолець, спираючись на звіт про результати аудиту Рахункової палати. О.Богомолець також нагадала, що координатором проекту виступає Міністерство охорони здоров'я (МОЗ), а позику на у розмірі 189,5 мільйонів доларів дав Міжнародний банк реконструкції та розвитку (на реалізацію обласних субпроектів).

"Що маємо наразі: перше — на момент 9 місяців 2018 року освоєно лише 24% позики. За три роки, в цілому, заходи по регіонах виконані менше, ніж на чверть. Станом на вересень 2018 року державою сплачено комісію за зобов’язаннями позики та відсотки у сумі майже 2,9 мільйони доларів. У тому числі — за невикористані (!) зарезервовані кошти на рахунку Банку", - написала нардеп у Фейсбук в п'ятницю.

О.Богомолець звернула увагу і на план закупівель, який затвердив у 2018 році заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк. Він передбачає витрати на проведення інформкампанії у розмірі 1 мільйон доларів, на тренінги та навчання — 2,5 мільйони доларів.

 "Наша центральна влада в обличчі МОЗ використовує кошти цієї позики так, начебто в системі охорони здоров’я України вже все стало добре і ми можемо розкидатися мільйонами доларів направо і наліво. Це на фоні того, що навіть потреби онкохворих у цьогорічному бюджет міністерство не врахувало. Може, саме у цій програмі працівників МОЗ навчили створювати та розвінчувати фейки за кошти українців?", - підкреслила кандидат у президенти.

Окрім цього, нардеп розповіла, що у документі Рахункової палати вказано, що департамент Полтавської ОДА у 2017 році за кошти субвенції, виділеної цьому регіону з позики МБРР, повинен був купити високотехнологічний пристрій для моделювання вени та ін’єкційної голки задля навчання проведення венепункції та інших цілей. Але замість цього отримано та оплачено поставку USB флеш-накопичувача.

"Увага, за нього заплатили 1 мільйон 959 тисяч грн! Я, звісно, не представник правоохоронних органів, але ось Рахункова палата пише, що тут таки вбачаються ознаки кримінального правопорушення…Які я можу зробити висновки? Напевно, лише вимагати логічних у такій ситуацій дій — покарати усіх винних у цьому пограбуванні українців і призначити нарешті міністра охорони здоров'я, який наведе лад у галузі", - заявила вона.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА