Вибори
16:52 04.02.2019

Кандидатів у президенти стало 30: ЦВК зареєструвала Безсмертного та Бондаря

3 хв читати

Центральна виборча комісія України зареєструвала самовисуванця Романа Безсмертного та кандидата від партії "Відродження", народного депутата України Віктора Бондаря кандидатами на виборах президента України 31 березня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення комісія ухвалила на своєму засіданні в понеділок.

Отже, кандидатів на виборах президента стало вже 30, що є рекордом в історії незалежної України.

Кандидатами в президенти стали лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, Юрій Бойко від "Опозиційної платформи - За життя", мер Львова Андрій Садовий, лідер партії "Наші" Євген Мураєв, Олександр Шевченко від партії "УКРОП", лідер "Громадсько-політичного руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

Також зареєстровані кандидатами на посаду глави держави Геннадій Балашов від партії "5. 10", Сергій Каплін від Соціал-демократичної партії, народні депутати Ольга Богомолець, Віталій Купрій, екс-голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, самовисуванець Віталій Скоцик, екс-міністр екології України Ігор Шевченко.

ЦВК також зареєструвала кандидатами в президенти лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко, лідера Радикальної партії Олега Ляшка, кандидата від партії "Опозиційний блок - партія миру і розвитку" Олександра Вілкула, висунутого партією "Народний контроль" позафракційного нардепа Дмитра Добродомова, самовисуванця і нардепа (фракція "Блок Петра Порошенка") Аркадія Корнацького, екс-спікера Верховної Ради Олександра Мороза і лідера Соціалістичної партії Іллю Киву, кандидата від партії "Свобода" Руслана Кошулинського і члена партії "Громадянський рух Спільна справа", керівника громадської організації "Центр оборонної реформи" Олександр Данилюка, який йде на вибори як самовисуванець.

Окрім цього, Центрвиборчком зареєстрував кандидатами на посаду глави держави шоумена Володимира Зеленського, екс-главу Служби безпеки України Ігоря Смешка і народного депутата попередніх скликань (III, VI і VII) Інну Богословську, народного депутата Юрія Дерев’янка, висунутого партією "Воля", самовисуванця, лідера Патріотичної партії України Миколу Габера.

Подали документи до ЦВК для реєстрації кандидатами в президенти нинішній глава держави Петро Порошенко, кандидат від Партії захисників України Тарас Костанчук, позафракційний народний депутат України Віктор Кривенко, виключений з фракції "Народний фронт" депутат Юрій Тимошенко, телеведуча Юлія Литвинова, кандидат від партії "Патріот", економіст Андрій Новак, кандидат від партії "Воїни АТО" Сергій Кривоніс, лідер партії "Стабільність", голова Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов, висунений партією "Сила людей" журналіст Дмитро Гнап, екс-народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, який проживає в Москві.

Крім того, Віра Савченко принесла документи для реєстрації кандидатом сестри – народного депутата Надії Савченко, яка перебуває під слідством, але без внесення застави в 2,5 млн грн.

8 лютого - останній день ухвалення рішень про реєстрацію осіб, що подали документи кандидатами в президенти, або про відмову в реєстрації.

За весь період подання документів виявили бажання стати кандидатами на посаду президента України 89 осіб. Із них 17 - в останній день подання документів. Серед 23 осіб, кому ЦВК відмовила в реєстрації, також лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Член ВККС Коліуш: Кандидатів у судді ретельно перевіряємо на предмет можливих зв'язків із державою-агресором

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

Буданов: Який би результат не написала ЦВК РФ - це фальшивка

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

Велика Британія засудила псевдовибори РФ на окупованій території України - заява

США не визнають результатів "виборів" РФ на окупованих територіях України - Держдеп

Байден набрав необхідну кількість голосів для участі в президентських виборах від Демократичної партії

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА