Вибори
13:57 12.03.2019

Посаду заступника секретаря РНБО може обійняти екс-кандидат у президенти Кривонос - джерело

2 хв читати
Посаду заступника секретаря РНБО може обійняти екс-кандидат у президенти Кривонос - джерело

На посаду заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони розглядається кандидатура Сергія Кривоноса, який обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до Адміністрації президента.

"Розглядається кандидатура Кривоноса", - сказав співрозмовник агентства.

За його інформацією, С.Кривонос також очолить міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко у вівторок анонсував кадрове призначення до РНБО України, наголосивши, що нова людина одночасно очолюватиме комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва.

"З'явиться людина, яка безпосередньо займатиметься питаннями переозброєння Збройних Сил та інших військових формувань і питаннями нашої співпраці з НАТО", - сказав П.Порошенко, виступаючи на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності".

С.Кривонос народився 26 липня 1970 року в Кременчуці Полтавської області. Був командиром 8 Хмельницького полку спецпризначення. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. Командував обороною Краматорського аеродрому в 2014 році.

З листопада 2014 року С.Кривонос - начальник Управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних Сил України, з 5 січня 2016 року - перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

С.Кривонос висувався кандидатом у президенти України в 2019 році, але 6 березня зняв свою кандидатуру, підтримавши кандидатуру П.Порошенка.

Як повідомлялося, П.Порошенко 4 березня звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю.

Раніше телепроект "Наші гроші" (Bigus.info) з посиланням на надані журналістам неназваним анонімним джерелом дані електронного листування оприлюднив інформацію про корупційну схему з закупівлі бронетанкововими заводами держконцерну "Укроборонпром" у рамках програми імпортозаміщення в 2015-2017 рр. контрабандних комплектуючих з РФ через фіктивні фірми-"прокладки". В одній із наступних серій програми йшлося про те, що схеми закупівлі комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому" передбачали "відкати" для нинішнього керівника держконцерну Павла Букіна та першого заступника секретаря РНБО О.Гладковського.

Національне антикорупційне бюро України від 7 березня провело кілька обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, зокрема за місцем проживання О.Гладковського та його сина Ігоря.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА