Вибори
19:47 18.03.2019

Зеленський хоче продовжити співпрацю з МВФ і уникати "різких речей" у відносинах із західними партнерами - зустріч з бізнесом

3 хв читати
Зеленський хоче продовжити співпрацю з МВФ і уникати "різких речей" у відносинах із західними партнерами - зустріч з бізнесом

Україна сьогодні потребує допомоги західних партнерів, Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших міжнародних фінансових організацій, тому Володимир Зеленський у разі своєї перемоги на виборах президента має намір продовжити співпрацю з ними, заявив кандидат на зустрічі з провідними бізнес-асоціаціями в Києві в понеділок.

"Ми зустрічалися з представниками Світового банку, МВФ. Усі вони, звичайно, бояться, що, не дай Бог, ми посваримося з МВФ. Ми всіх заспокоїли. Ніхто не планує сваритися. Звичайно, ми хочемо продовжувати співпрацювати з МВФ", - сказав В.Зеленський.

За його словами, його команда готова працювати з МВФ "скільки потрібно", хоча хотіла б скоріше закрити борги перед цією організацією, маючи можливості альтернативного боргового фінансування.

"Що стосується якихось різких речей щодо західних партнерів, то ми розуміємо, що і так все на волосині", - заявив кандидат у президенти керівникам Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати та Спілки українських підприємців (СУП).

На відео зустрічі, яку оприлюднила СУП, її учасники запитали В.Зеленського про ставлення до зіграного ним у серіалі "Слуга народу" президента Голобородька, який виступав за розрив відносин із МВФ. Кандидат відповів, що з президентом Голобородьком у нього повністю збігаються моральні принципи.

"Там Голобородько, правда, МВФ посилав, але так не буде. Так що не в усьому збігаються (позиції - ІФ)", - зазначив він, уточнивши, що позиція стосовно олігархів серіального героя і його особиста збігаються.

В.Зеленський наголосив, що в разі перемоги на президентських виборах робитиме все необхідне, щоб Україна обслуговувала свої боргові зобов'язання, інакше відбудеться відтік інвесторів і постраждає імідж країни. "Якщо ти взяв гроші, ти маєш повернути", - заявив він.

Кандидат у президенти також повідомив, що підтримує запровадження податку на виведений капітал, пропонує провести податкову амністію зі ставками від 5% для малого та середнього бізнесу до 8-10% для великого, а також прибрати втручання СБУ в бізнес. За його словами, він із партнерами також потерпів від таких дій, оскільки СБУ закрила один із продуктів, "вбивши" компанію з інвестицією в $1,8 млн.

Говорячи про ринок землі, В.Зеленський повідомив, що підтримує зняття мораторію, оскільки Україна потребує залучення інвестицій. Водночас він висловився за створення тимчасових преференцій українським підприємцям терміном від року до декількох років. "Але це питання переговорів із суспільством: як правильно зробити, в якій послідовності", - наголосив кандидат у президенти.

За його словами, серед пріоритетів також реформування судової системи, ліквідація вертикалі телефонного тиску на них і антикорупційні органи та їхній перезапуск, починаючи з комісій з відбору кандидатів.

В.Зеленський повідомив, що його команда запустила паралельний пошук нових людей для можливої майбутньої роботи у владі, зокрема і в онлайні. "Нам все пропонують пана Саакашвілі на всі пости", - описав він один із результатів цієї роботи.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА