Вибори
11:27 03.04.2019

Команда Зеленського озвучила низку "вимог" до Порошенка, зокрема в питаннях закону про вибори, роботи НАЗК і ВАКС

2 хв читати
Команда Зеленського озвучила низку "вимог" до Порошенка, зокрема в питаннях закону про вибори, роботи НАЗК і ВАКС

Команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського очікує від нинішнього глави держави Петра Порошенка низки дій до завершення терміну його перебування на цій посаді.

Повідомлення на сторінці "Команда Зеленського" у Facebook починається так: "Ми уважно ознайомились із заявою президента України Петра Порошенка про те, що він почув молодь, яка проголосувала проти нього".

Далі йде низка "вимог" до глави держави.

"Вимагаємо, щоб до закінчення терміну свого перебування на посаді президента України він через контрольовану ним парламентську більшість, а також керівників правоохоронних органів забезпечив ухвалення закону щодо скасування декларування доходів і витрат для громадських активістів; перезапустив роботу НАЗК шляхом формування нового складу цього органу за участю міжнародних експертів і запровадження зовнішнього аудиту його діяльності; забезпечив ухвалення виборчого закону для впровадження пропорційної системи з відкритими списками на наступних парламентських виборах", - йдеться в повідомленні.

Серед вимог - видача актів про призначення суддів і забезпечення вжиття заходів, які допоможуть розблокувати початок роботи Вищого антикорупційного суду (ВАКС); відкликання свого законопроекту щодо криміналізації незаконного збагачення та доручення коаліції підтримати проект закону, розроблений за участю міжнародних експертів.

У команді Зеленського також наполягають на тому, щоб П.Порошенко позбавив Службу безпеки України, Національну поліцію та інші правоохоронні органи повноважень у сфері боротьби з економічною злочинністю, а також припинив їхній тиск на суб'єктів підприємницької діяльності; щоб звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України.

Від нинішнього президента також очікують ліквідації схеми "Роттердам+" і старту зовнішнього незалежного аудиту діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Крім того, в команді Зеленського наполягають, щоб П.Порошенко опублікував перелік своїх офшорних компаній, банків, в яких ці компанії мають рахунки, а також фінансову звітність цих компаній за останні п'ять років.

Згідно з даними 99,88% протоколів, у першому турі президентських виборів за шоумена В.Зеленського проголосували 30,23% виборців, за П.Порошенка - 15,95%.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА