Вибори
16:31 03.04.2019

Представники інтелігенції закликають українців не голосувати за Зеленського в другому турі президентських виборів

3 хв читати
Представники інтелігенції закликають українців не голосувати за Зеленського в другому турі президентських виборів

Націонал-демократична інтелігенція перед другим туром президентських виборів закликає громадян України не віддавати свої голоси за шоумена Володимира Зеленського, оскільки він є несамостійним проектом олігарха Ігоря Коломойського.

"Ми бачимо, як у суспільстві шириться, наче пошесть, захоплення сумнівним претендентом на роль Верховного головнокомандувача Збройних сил України. Популярний артист Володимир Зеленський, якого багато хто помилково асоціює з вигаданим героєм серіалу "Слуга народу" Голобородьком, всерйоз претендує на найвищу посаду Української держави. Що ж, це його право. А право людей - знати, хто ховається за цією театральною маскою", - йдеться у відкритому листі інтелігенції, адресованому українському народові в середу.

У посланні стверджується, що кандидат у президенти В.Зеленський - це "проект одіозного олігарха Ігоря Коломойського, який розікрав мільярди доларів ПриватБанку" та "втік до Швейцарії" від переслідування правоохоронців, і лише завдяки націоналізації цієї фінустанови уряду вдалося врятувати вкладників від втрати їхніх заощаджень.

"За награбовані в Україні гроші олігарх спорядив на президентські вибори цілу низку кандидатів. Його мета - уникнути відповідальності й знову отримати можливість паразитувати на державному бюджеті", - пишуть представники інтелігенції.

Тому, на їхню думку, медіа-ресурси І.Коломойського "активно" розкручують "кандидатів-маріонеток на кшталт В.Зеленського та Олександра Шевченка".

"При цьому контрольований Коломойським телеканал "1+1", порушуючи всі мислимі і немислимі журналістські стандарти, перетворився просто-таки на агентство з піару Зеленського", - зазначено в листі.

Націонал-демократична інтелігенція нагадує громадянам, що В.Зеленський як кінопродюсер, згідно розслідуванням програми "Схеми", "на п'ятому році війни заробляє чималі кошти в Росії" та отримує фінансування на свої проекти з бюджету держави-агресора.

"Товариство! Закликаємо вас усвідомити, що кандидат у президенти Зеленський - це зовсім не смішно! Тому що не може бути смішним те, що несе трагедію для України. Зеленський усім своїм способом життя, офшорами, інформаційним і бізнес-ресурсом залежить від Коломойського, його телеканалів, юристів, режисерів, політтехнологів. Він камуфлюється під образ правдоруба Голобородька з серіалу "Слуга народу", а як пошкребти - реальний слуга корумпованого олігарха", - йдеться в листі.

Автори послання також наголошують на тому, що В.Зеленський "насміхався зі святих для українців речей: української мови, томосу про автокефалію і навіть з України як такої, виставляючи її в образі порноактриси", і йому "жодного разу не прийшло в голову вибачитися за це перед українським народом". "Натомість він принижувався перепросинами путінського ката Рамзана Кадирова", - пишуть представники інтелігенції.

У листі також зазначається, що учасники "Студії Квартал 95" В.Зеленського "цинічно знущалися над людьми, які на Майдані ризикували життям, захищаючи європейський вибір України".

"Обрати цю людину президентом - означає перетворити Україну на об’єкт кпинів для всього світу. Новітня історія вже знає, чим обернулося для Української держави та її обороноздатності правління посміховиська з олігархічної кліки. Не віддавайте свій голос "по приколу" за оманливу маску, маріонетку корупційного олігарха", - зазначено в листі.

Лист підписали В’ячеслав Брюховецький, Юрій Буряк, Юрій Винничук, Петро Вольвач, Любов Голота, Богдан Горинь, Микола Жулинський, Олександр Ірванець, Тарас Компаніченко, Дмитро Ломачук, Надія Лук’яненко, Павло Мовчан, Раїса Недашківська, Микола Нестерчук, Володимир Панченко, Олександр Пономарів, Михайло Ратушний, Ірен Роздобудько, Вадим Скуратівський, Кирило Стеценко, Микола Тимошик, Леонід Фінберг, Олена Фінберг, Микола Цимбалюк, Юрій Щербак та Володимир Яворівський.

Як повідомлялося, перед першим туром президентських виборів в Україні ці самі люди також підписували відкрите звернення на підтримку нинішнього глави держави Петра Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

Зеленський провів нараду з керівництвом силових відомств із питань зниження рівня загроз із боку РФ

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Зеленський на тлі російської балістичної атаки на Київ закликав партнерів посилити українську ППО

Уночі ворог вдарив по Україні понад 60 "шахедами" та майже 90 ракетами - Зеленський

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА