Вибори
09:11 04.04.2019

До другого туру виборів президента України виходять Зеленський (30,24%) і Порошенко (15,95%) - дані 100% електронних протоколів

3 хв читати
До другого туру виборів президента України виходять Зеленський (30,24%) і Порошенко (15,95%) - дані 100% електронних протоколів

Шоумен Володимир Зеленський та діючий президент України Петро Порошенко набирають 30,24% і 15,95% голосів виборців відповідно за підсумками обробки 100% електронних протоколів Центральною виборчою комісією.

Як повідомляється на електронному табло ЦВК, за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували 13,4% виборців, за кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 11,6%.

Лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка підтримали 6,9%, екс-главу СБУ Ігоря Смєшка - 6,04%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 5,4%, кандидата від партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула 4,1% , представника партії "Свобода" Руслана Кошулинського - 1,6%.

За позафракційного депутата Юрія Тимошенка проголосували 0,62%, за кандидата від "Українського об'єднання патріотів - "Укроп" Олександра Шевченка - 0,57%, лідера "Суспільно-політичного руху "Справедливість" Валентина Наливайченка підтримали 0,22% виборців.

За Ольгу Богомолець та Геннадія Балашова проголосували за 0,17% виборців, за Романа Безсмертного - 0,14%, за Віктора Бондаря - 0,11%, за Юлію Литвиненко, Юрія Дерев'янка та Сергія Таруту - по 0,1%.

За Інну Богословську і Ігоря Шевченка віддали голоси по 0,09% виборців, за Юрія Кармазіна, Володимира Петрова, Віталія Скоцика – по 0,08%, Сергія Капліна - 0,07%, за Олександра Мороза - 0,06%.

За Віктора Кривенка та Василя Журавльова проголосували по 0,04% виборців, за Іллю Киву - 0,03%, за Миколу Габера, Олександра Ващенка, Андрія Новака, Руслана Ригованова, Олександра Соловйова, Олександра Данилюка, Аркадія Корнацького і Віталія Купрія - по 0,02%, за Сергія Носенка та Романа Насирова - по 0,01%.

Визнано недійсними 1,18% виборчих бюлетенів.

Явка на першому турі виборів склала 63,52%.

Раніше повідомлялося, що П.Порошенко на закордонному виборчому окрузі отримав найбільшу підтримку (у відсотковому співвідношенні) виборців - 38,93% виборців, В.Зеленський заручився голосами 26,01% тих, хто проголосував, свідчать дані Центральної виборчої комісії за підсумками обробки 100% протоколів.

Так, П.Порошенко набрав найбільше голосів у переважній більшості країн, в яких проходило голосування на закордонному виборчому окрузі - 53 з 72. За нього проголосували 21тис. 424 громадян України.

В.Зеленський отримав найбільше голосів у 17 країнах. За нього загалом віддали свої голоси 14 тис. 318 виборців.

Ще на трьох закордонних дільницях в двох країнах - Естонії та Молдові, - найбільшу підтримку виборців отримав кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

Усього на 101 закордонній виборчій дільниці, відкритих у 72 країнах світу, проголосувало 55тис. 31 громадян України.

Відповідно до закону, вибори президента України проводяться в два тури. Якщо в першому турі 31 березня один з кандидатів набере більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні, він визнається переможцем. У іншому випадку проводиться повторне голосування (другий тур), в якому беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

Чергові вибори президента України відбулися в Україні 31 березня. У бюлетень для голосування внесено рекордну в історії України кількість кандидатів - 39. Спочатку їх було зареєстровано 44, але в останній тиждень терміну, відведеного для можливості зняття з виборів, ЦВК скасувала реєстрацію 5 кандидатів за їх власним бажанням.

Окружні територіальні комісії повинні до 5 квітня включно встановити результати голосування в межах територіальних виборчих округів.

Протягом 10 днів з дня голосування (до 10 квітня включно) ЦВК повинна встановити результати виборів і скласти відповідний протокол. Якщо жоден з кандидатів не набирає більше 50% голосів, то ЦВК звертається до Верховної Ради з поданням про призначення повторних виборів президента України, які призначаються ЦВК на третю неділю після дня виборів (21 квітня).

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА