Вибори
15:34 05.04.2019

У штабі Порошенка сумніваються в достовірності результатів аналізів Зеленського, зданих в одній із приватних клінік Києва

3 хв читати
У штабі Порошенка сумніваються в достовірності результатів аналізів Зеленського, зданих в одній із приватних клінік Києва

У виборчому штабі кандидата в президенти України Петра Порошенка сумніваються в достовірності результатів аналізів, зданих його опонентом Володимиром Зеленським у приватній лабораторії Eurolab.

"Порошенко до цієї ініціативи (здачі аналізів - ІФ) поставився дуже серйозно, чого ми не можемо сказати про ініціатора здачі аналізу та медичних досліджень (В.Зеленського - ІФ). Знаєте, підлити трохи крові на сувеніри своїм прихильникам не означає серйозно здати аналізи на алкогольну та наркотичну залежність, як це передбачено в чинних медичних протоколах", - сказав спікер виборчого штабу кандидата на посаду глави держави П.Порошенка Олег Медведєв на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він стверджує, що власник лабораторії Eurolab Андрій Пальчевський є політично заангажованим, "він не приховує своїх політичних симпатій, особливо до Володимира Зеленського, й тому немає жодних підстав вважати, що в лабораторії Пальчевського зможуть об'єктивно розглянути результати аналізів В.Зеленського".

Спікер штабу П.Порошенка також зазначив, що у п'ятницю з'ясувалося, що в В.Зеленського безпосередньо брав аналізи лікар, який знімався у відомому серіалі "Свати", одним зі сценаристів якого є сам В.Зеленський. "І це ще раз ставить під сумнів загалом серйозність цієї акції та достовірність аналізів, а суть медичної експертизи полягає саме в тому, що це має бути неупереджений, об'єктивний аналіз, який викликає довіру в суспільства", - сказав О.Медведєв.

Як повідомлялося, в штабі П.Порошенка заявили, що о 9.00 4 квітня він чекає на В.Зеленського в медичному пункті стадіону "Олімпійський" для здачі всіх необхідних аналізів, зокрема стосовно вживання алкоголю і наркотиків. У штабі наголосили, що має бути незалежна експертиза сертифікованих лабораторій.

У відповідь на це штаб В.Зеленського виступив із пропозицією кандидатам здати аналізи в незалежній лабораторії, щоб уникнути фальсифікацій, заявивши, що лабораторія НСК "Олімпійський" "перебуває під контролем влади". У штабі запросили П.Порошенка на 8.00 до приватної клініки Eurolab, заявивши, що це "абсолютно незалежна лабораторія, де можна буде здати аналізи, і ні в кого не виникне запитань про те, що десь хтось щось підтасував, спробував вплинути".

5 квітня вранці В.Зеленський здав аналіз на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в одній із приватних клінік Києва і повідомив журналістам, що через три дні буде готовий результат, пообіцявши його всім показати. При цьому він здав тільки кров, а на зауваження про те, що для повноцінного аналізу, ймовірно, потрібно здавати на аналізи волосся і нігті, шоумен сказав: "Скажуть - будемо".

"На "Олімпійський" я не приїхав, тому що там немає лабораторії. Ніхто не знає про існування медичної лабораторії там", - сказав він.

Через годину П.Порошенко здав аналіз на вміст наркотичних речовин і алкоголю в організмі в медичному пункті на НСК "Олімпійський" (Київ).

Головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий повідомив, що результати швидкого тесту аналізів П.Порошенка показали, що в його організмі відсутні психоактивні речовини. При цьому він зазначив, що експертиза волоса з фолікулом - триваліша.

За словами В.Ярого, дослідження для глави держави проведуть чотири медичні заклади Києва: два з них - приватні та два - комунальної форми власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА