Вибори
11:39 07.07.2019

ЦВК передала інформацію «Слузі народу» про подвійне громадянство кандидатів

3 хв читати

«Слуга народу» отримала інформацію від ЦВК про подвійне громадянство кандидатів у депутати Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова і Валерія Божика. У комісії вказують, що за порушення закону політичну відповідальність буде нести партія.

Про це заявив заступник глави ЦВК Євген Радченко в інтерв'ю виданню Цензор.нет. За його словами, інформація про подвійне громадянство була отримана від небайдужих громадян, громадських діячів і депутатів.

«Ми – не слідство. Ми просто надали інформацію. Це вже політична відповідальність партії, яка спочатку говорить, що у нас все білі, гарні, пухнасті, потім будемо вичищати списки, потім пост-праймеріз... ЦВК відправила листи на політичну партію «Слуга народу». Нехай розбираються», – прокоментував скандал навколо громадянства Куницького заступник голови комісії.

Радченко зазначив, що ЦВК не має компетенції і підстав перевіряти законність наявності подвійного громадянства, але це може зробити партія «Слуга народу», у якій є можливість вжити відповідних заходів.

Раніше глава партії Дмитро Разумков неоднозначно говорив про те, які дії може вчинити керівництво «Слуги народу» щодо Куницького. «Я бачив ці новини про громадянство, ми це перевіримо. Але ми ж знаємо, як працюють чорні технології. Навіть якби виставили вас, я не здивуюся, щоб у вас теж би з'явилося німецьке, ізраїльське і трохи британського громадянства. Тому давайте не рубати з плеча», - заявляв Разумков.

Проте, поки в партії сумнівалися в автентичності звинувачень у подвійному громадянстві, сам кандидат від «Слуги народу» Олександр Куницький відкрито підтвердив наявність громадянства Ізраїлю останні 12 років на зустрічі з виборцями в Харкові, пише “Новое время”. Куницький також сказав, що написав заяву до Генерального консульства Ізраїлю про відмову від паспорта іноземної держави.

Нагадаємо, що у «Слузі народу» вже були випадки виключення кандидатів в депутати з партії. Так, в червні політична сила заявила про те, що в списках більше не буде 25-річної Ірини Панченко під №73, яку ЗМІ прозвали «київською тусовщицею» через її активне світське життя.

Крім того, вже тоді в партії «Слуга народу» проанонсували з'їзд в липні, де пообіцяли «чистки» кандидатів. Прим цьому, хто потрапить під так звану «партійну люстрацію» – поки невідомо.

Водночас харківська громадськість вже виступає з відкритими заявами до «Слуги народу» і президента Володимира Зеленського з проханням зняти з реєстрації в кандидати Олександра Куницького. Так, негативно про харківського блогера та політика-початківця висловилися письменник Сергій Жадан, солістка групи KAZKA Олександра Зарицька, відомий юрист Леонід Маслов та інші.

Більше того, якщо деяка частина харківських громадських діячів закриває очі на порушення українського законодавства про єдине громадянство, то вони не готові миритися з заявами Олександра Куницького про те, що нібито Крим належить Росії. Відео було записано на території анексованого українського півострова кандидатом від «Слуги народу» влітку 2014 року. На ньому він висловлює думку, що Крим нібито частина Російської Федерації. Куницький сам залив це відео на свійYouTube-канал.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА