07:09 11.07.2019

Націоналісти ратують за позбавлення ліцензії "NewsOne" через антиукраїнську пропаганду і чекають від Зеленського кроків проти монополізації інформпростору

3 хв читати
Націоналісти ратують за позбавлення ліцензії "NewsOne" через антиукраїнську пропаганду і чекають від Зеленського кроків проти монополізації інформпростору

Об'єднані націоналісти вважають за необхідне позбавити ліцензії телеканал "NewsOne" і чекають від президента України Володимира Зеленського виконання даної ним обіцянки щодо неприпустимості монополізації українського телевізійного простору під час війни, особливо людьми з проросійськими поглядами.

"Під час візиту Володимира Зеленського в Бориспіль 10 липня представник об'єднаних націоналістів, активіст Нацкорпусу Олексій Бик мав можливість задати питання президенту щодо антиукраїнської пропаганди телеканалу "NewsOne" і притягнення до відповідальності (глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя", - ІФ) Віктора Медведчука. Зеленський запевнив, що "ніяких інформаційних монополій" не буде і пообіцяв вирішити ці питання через Верховну Раду", - йдеться в повідомленні, опублікованому на каналі партії "Національний корпус" в YouTube.

На думку партії, "телеканал "NewsOne" повинні позбавити ліцензії, а всіх причетних на чолі з Медведчуком - покарати".

Націоналісти зазначили, що мають намір простежити за тим, як глава держави виконає свої обіцянки. "В іншому випадку - ми знайдемо спосіб йому про це нагадати", - запевнили в Нацкорпусі.

Як повідомлялося, 10 липня Зеленський заявив про неприпустимість монополізації телевізійного простору людьми з проросійськими поглядами. "Під час війни будь-які люди, у яких не проукраїнське бачення, не можуть монополізувати український канал. Ми повинні з цим розбиратися", - заявив президент у Борисполі (Київська обл.), відповідаючи на питання про телеканал "NewsOne", який мав намір провести телеміст з одним із російських каналів.

Він зазначив, що це питання буде врегульовано на законодавчому рівні після обрання нового складу Верховної Ради. "Ніяких інформаційних монополій у нас не буде", - підкреслив глава держави.

"Таким людям, як пан Медведчук, не дамо монополізувати наше українське телебачення", - додав Зеленський.

Раніше на 12 липня був анонсований телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом і телеканалом NewsOne, про що в своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1" заявив російський телеведучий Дмитро Кисельов.

8 липня телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Росія 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення прийнято" через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їх сімей".

У російському медіахолдингу ВГТРК, до якого входять телеканали "Росія 1" і "Росія 24", заявили, що не бачать підстав для скасування телемосту з NewsOne.

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що в рамках кримінального провадження, яке розслідується ГСУ СБУ за фактами державної зради, підготовки до перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших збройних формувань в особливий період та фінансування тероризму за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258-5 КК України, встановлено новий епізод замаху на держзраду в формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим ГСУ СБУ, яким дано доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА