Вибори
19:19 20.07.2019

МК "Запоріжсталь" витратив 220 млн грн на будівництво нової дороги в Запоріжжі

2 хв читати

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", один з найбільших платників податків України та Запорізької області, завершив роботи з будівництва нової дороги на вул.Північне шосе (Запоріжжя), яка поєднала Заводський район з центром міста. Підприємство витратило на проект 220 млн грн без залучення бюджетних коштів.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в суботу, автомагістраль повністю відповідає сучасним стандартам будівництва та сертифікована Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

Уточнюється, що комбінат "Запоріжсталь" побудував чотирьохсмугову автомагістраль замість старої двосмугової дороги, що дозволило вдвічі збільшити пропускну спроможність шосе - до 16 тисяч машин на добу. Для забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху між зустрічними смугами і на узбіччях дороги встановлені бар'єрні огорожі.

Якісне освітлення дороги забезпечують енергоефективні LED-світильники. Також комбінат встановить чотири зупиночних комплекси - два в кожному напрямку.

Надалі "Запоріжсталь" планує виконати рекультивацію ґрунту вздовж дороги для зниження цвітіння, висадити грунтозакріплюючі рослини і молоді саджанці дерев.

Будівництво дороги виконано в рамках реалізації проекту з екологічної модернізації сталеплавильного виробництва "Запоріжсталі" з подальшим будівництвом киснево-конвертерного цеху.

"Північне шосе - це дорога в майбутній, ще більш безпечний для екології киснево-конвертерний цех, який буде зведений в Запоріжжі. Група виконує взяті на себе зобов'язання і продовжує інвестувати в екологічну модернізацію комбінату "Запоріжсталь". Це будівництво - ще один приклад відповідального ставлення групи "Метінвест" до навколишнього середовища", - зазначив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков, якого цитує прес-служба підприємства.

Зі свого боку, генеральний директор ПАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма додав, що перенесення Північного шосе - по суті новий інфраструктурний об'єкт для Запоріжжя.

"Для міста це нова сучасна дорога, для "Запоріжсталі" - ще один крок до реалізації амбітного проекту української металургії, спрямованого на розвиток економіки регіону і поліпшення життя його людей", - підкреслив гендиректор.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

УЗ почала будівництво євроколії Чоп-Ужгород

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

Будівництво шляхопроводу на перетині вул. Богатирської та Полярної в Києві планують завершити у вересні - Кличко

У Мінветеранів прогнозують початок будівництва першої черги Військового меморіального кладовища на червень

На оборонних рубежах України триває будівництво фортифікаційних споруд

Інноваційна ініціатива "Майстерня на колесах" підтримує українців із ремонтом будинків

ТЧХУ та Система компаній Кока-Кола з нуля відновлюють у Київській області сільський дитсадок, зруйнований армією РФ під час окупації

Українські аграрії у 2024 році збільшать будівництво овочесховищ у 2 рази - експерт

Страхування воєнних ризиків у будівельній сфері гальмує непрозорість фінансових моделей - думка

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА