14:52 04.09.2020

Катеринчук балотуватиметься в мери Києва

2 хв читати
Катеринчук балотуватиметься в мери Києва

Лідер Європейської партії України, колишній народний депутат Микола Катеринчук балотуватиметься в мери Києва від Європейської партії України, повідомляє в п'ятницю прес-служба політсили.

3 вересня відбувся позачерговий з'їзд Європейської партії України, делегати якого ухвалили рішення про участь партії в місцевих виборах 25 жовтня. Київська міська організація партії висунула кандидатуру Катеринчука на посаду міського голови Києва.

"На місцевих виборах наше завдання - усунути мерів-бариг та їхні команди від місцевих бюджетів. Дискусія навколо мера Києва або мера будь-якого іншого міста - або це має бути господарник, або спортсмен, або політик - беззмістовна. Громадам потрібен мер, який займатиметься не власним збагаченням, а поліпшенням рівня життя своїх городян", - зазначив Катеринчук.

За його словами, Європейська партія України пропонує "зрозумілі шляхи та підходи розвитку місцевих громад", назваваючи однією з найуспішніших моделей взаємодії суспільства і влади модель Європейського Союзу, яка передбачає прозорість і підзвітність влади суспільству.

У партії назвали першим завданням мерів і голів ОТГ від Європейської партії України після перемоги на місцевих виборах обов'язковий аудит видатків місцевих бюджетів.

Катеринчук - професійний юрист, адвокат, доктор юридичних наук. Був народним депутатом України у Верховній Раді IV-VII скликань - з 2002 до 2014 року - у складі фракцій "Наша Україна", "Наша Україна - Народна самооборона", "Батьківщина". У 2006 році очолив створену тому самого року Європейську партію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА