Вибори
10:23 10.09.2020

"Голос" вимагає скасувати інспекцію української території терористами

2 хв читати
"Голос" вимагає скасувати інспекцію української території терористами

Партія "Голос" вимагає від президента України Володимира Зеленського негайно скасувати рішення про допуск на українську територію військової інспекції терористичної організації, так званої "ДНР".

"Рішення щодо проведення 10 вересня спільної з терористами інспекції населеного пункту Шуми Донецької області має ознаки державної зради, за яку чиновники будь-якого рівня повинні відповідати згідно з чинним законодавством", - йдеться в заяві "Голосу" на сайті партії в середу.

Як наголошується в заяві, допуск на українську територію військової інспекції представників так званої "ДНР", які нахабно заявляють про намір перевірити дотримання лінії розмежування у населеного пункту Шуми, фактично означає легітимізацію терористів.

"Голос" нагадує, що попередні інспекції Спільного контролю і координації здійснювалися представниками України і Росії - двох держав, представники терористичної організації на інспектування української території допускаються вперше.

"Нове керівництво Тристоронньої контактної групи з української сторони на чолі з Леонідом Кравчуком після такого ганебного кроку має бути негайно відправлено у відставку", - зазначає "Голос".

Як повідомлялося, 7 вересня учасники консультацій Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ. Українська сторона взяла на себе питання логістики та гарантії безпеки усім учасникам інспектування.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про розпорядження ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна з 7 вересня розпочати обстріл українських позицій у районі населеного пункту Шуми. Пушилін заявив, що українські військовослужбовці нібито порушили один із пунктів домовленостей про режим припинення вогню й почали незаконно зводити позиції в районі селища.

У Збройних силах України звинувачення спростували. Спостерігачі СММ ОБСЄ у звіті від 5 вересня також підтвердили відсутність якихось змін на позиціях ЗСУ у зазначеному районі.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА