Вибори
15:13 20.09.2020

Києвом може ефективно управляти не тільки корінний киянин - Зеленський

3 хв читати
Києвом може ефективно управляти не тільки корінний киянин - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що мером Києва може ефективно управляти не тільки корінний киянин, а столиця має стати комфортною, сучасною і затишною для киян, всіх українців та іноземних гостей.

"У контексті місцевих виборів 25 жовтня часто доводиться чути, що Києвом може ефективно управляти тільки корінний киянин. Знаєте, ми з вами перебуваємо в університеті Тараса Шевченка, який народився не в Києві, власне як і Грушевський, Драгоманов, які викладали не тут. Як і, до речі, Євген Патон, міст якого щодня служить киянам, як і названий "київським Гауді" архітектор Городецький. Ні, це не означає, що Києву не приносили славу люди, народжені тут. Достатньо згадати Сікорського, Малевича, Лобановського. Просто щоб працювати на благо міста - необов'язково бути "корінним". Обов'язково бути порядним, працьовитим, чесним, талановитим, і вкладати в це місто своє серце і душу. Вірю, що саме такою людиною є кандидат на посаду міського голови Києва Ірина Верещук", - сказав він у неділю під час презентації Стратегії розвитку Києва.

Говорячи про існуючі проблеми в Києві, Зеленський зазначив, що пунктуальність під час переміщення містом на автомобільному транспорті стала такою ж розкішшю, як і гаряча вода в окремих районах столиці. "Справді, навіть у неділю в Києві нескладно потрапити в затор або слід робити гак, тому що один із мостів через Дніпро вже кілька років тимчасово ремонтується. І який саме - це для нас завжди сюрприз. А можна просто їхати вулицею і провалитися під асфальт", - зазначив він.

Президент нагадав, що минулого року в одному з рейтингів за якістю життя Київ, на жаль, посів 173-е місце, поступившись столиці Габону і Уганди, а серед українських міст, визнаних найкращими для життя, Київ не увійшов навіть у першу десятку.

"При цьому Київ серед "лідерів" в рейтингу за рівнем забрудненості повітря, який очолює другий рік поспіль, і рейтингу найдорожчих міст для життя, де Київ щорічно піднімається на десятки позицій вгору", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що Київ – це дім усіх українців і обличчя країни, і дуже боляче дивитися, як "це обличчя спотворюють хаотичні забудови".

"Київ - це душа України, і ми не хочемо дивитися, як у цю душу плюють викиди і смог. І, нарешті, Київ - це серце України, і воно має битися на повні груди. Ми всі хочемо, щоб наше улюблене місто нарешті набуло того вигляду, на який давно заслуговує, став комфортним, зручним, сучасним, затишним", - вважає він.

Зеленський хотів би бачити Київ містом, яке"тоне в кольорі каштанів, а не МАФів біля кожної станції метро". "Де, повертаюся додому ввечері і не беруть участі в багатогодинному квесті "знайди собі місце для паркування", де влаштувати дитину в дитячий садок - не буде неможливою місією, де величні схили Дніпра радуватимуть око всіх, а не тільки жителів побудованих поруч хмарочосів. Де зніматимуть найкращі фільми, і приїжджатимуть туристи з усього світу. Місто для киян, всіх українців і гостей столиці", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

Зеленський провів нараду з керівництвом силових відомств із питань зниження рівня загроз із боку РФ

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Зеленський на тлі російської балістичної атаки на Київ закликав партнерів посилити українську ППО

Уночі ворог вдарив по Україні понад 60 "шахедами" та майже 90 ракетами - Зеленський

Зеленський закликав лідерів країн ЄС допомогти захистити українські міста

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА