Вибори
15:20 25.09.2020

Понад 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах чинного мера – опитування

2 хв читати
Понад 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах чинного мера – опитування

Жителі Івано-Франківська на місцевих виборах мають намір проголосувати за чинного міського голову Руслана Марцінківа ("Свобода"), його найближчий конкурент - Петро Шкутяк ("Європейська солідарність") - може заручитися підтримкою, у понад 3 рази меншою.

Згідно з презентованими в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна" результатами соціологічного опитування "Політичні вподобання жителів Івано-Франківська та області", проведеного Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій 16-23 вересня, якби вибори відбулися в найближчу неділю, то за Руслана Марцінківа проголосували б 43,2% респондентів, за Петра Шкутяка - 12,1%. Наталія Сербин ("Українська Галицька партія") може розраховувати на 8,4% голосів, Олександр Богачов ("Слуга народу") - 6%, Василь Стефанишин ("Платформа Громад") - 4,2%. За іншого кандидата готові проголосувати 26,1% опитаних.

Щодо рівня довіри до перших номерів списків партій до Івано-Франківської обласної ради симпатії розподілилися так: Олександр Сич ("Свобода") - 28%, Олег Гончарук ("Платформа Громад") - 17,6%, Володимир В'ятрович ("Європейська солідарність") - 14,1%, Василь Гладій ("Батьківщина") - 10,2%, Олександр Шевченко ("За майбутнє") - 8,5%. Інший - 21,6%.

У партійному розрізі, якби вибори до Івано-Франківської облради відбулися в найближчу неділю, картина вийшла б така: "Свобода" - 25,4%, "Європейська солідарність" - 21,8%, "Платформа Громад" - 15,6% , "Батьківщина" - 9,2%, "Слуга народу" - 8,4%, "За майбутнє" - 6,1%, "Українська Галицька партія" - 2,9%, "УДАР" - 1,8%. За іншу політсилу готові проголосувати 8,8% респондентів.

Відповідаючи на запитання щодо намірів взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня, "так, однозначно" сказали 59,9% опитаних, "ні, точно не буду голосувати" - 7,9%, "не впевнений, швидше за все ні" - 10, 5%, "так, швидше за все" - 21,7%.

На запитання щодо правильного чи неправильного розвитку ситуації в Івано-Франківській області, 41,7% опитаних висловили думку, що справи йдуть у правильному напрямку, 42,3% - у неправильному. 16% не змогли відповісти.

Опитування проведене Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій з 16 по 23 вересня в Івано-Франківській області. Вуличне опитування проводилося методом "face-to-face" за випадковою вибіркою, яка включає 2000 жителів Івано-Франківської області віком від 18 років і старше (800 із них - жителі Івано-Франківська). Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

Українці відзначають зростання рівня корупції у 2023 році та покладають на керівництво країни відповідальність за її подолання - опитування

Більшість українців вважає неможливим досягнення справедливості в контексті війни без суду над воєнними злочинцями - опитування

Чернігівці більше довіряють в. о. мера та міськраді, ніж призначеним чиновникам - опитування "Рейтингу"

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

Близько половини українців скоротили витрати на будматеріали та товари для ремонту в 2023 р. - дослідження

78% учителів помітили в себе зростання тривоги, страху, смутку або гніву після початку повномасштабної війни - опитування

63% українців вважають, що держава не виконує своїх зобов'язань перед ветеранами - опитування

Більшість українців вважає, що російську мову має бути усунуто з офіційного спілкування - опитування КМІС

Зростання доходів очікує 41% опитаних СЕО за погіршення настроїв у 64% - ЄБА

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА