Вибори
17:27 25.09.2020

Дослідження "Детектор.Медіа": Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах нардеп

2 хв читати
Дослідження "Детектор.Медіа": Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах нардеп

Співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах народний депутат, свідчать дані дослідження громадської організації "Детектор.Медіа".

"За нашими підрахунками, лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах народний депутат за перший рік ІХ скликання Верховної Ради. "ОПЗЖ" використовує для піару кілька постійних тем: "права російськомовних", вимогу провести вибори в прифронтовій зоні, критику влади через небажання закінчувати війну на умовах Кремля й заклики знизити комунальні тарифи. З парламентських партій саме "ОПЗЖ" першою почала відверто маніпулювати результатами соцопитувань, публікуючи псевдорейтинги", - йдеться в матеріалі "Детектор.Медіа", оприлюдненому в п'ятницю.

Загалом з початку роботи Верховної Ради ІХ скликання в ефірі телеканалів "Інтер", "СТБ", "5 канал", "Україна", "1+1", "UA: Перший" та "ICTV" Юрія Бойка згадали 197 разів. Другим у рейтингу після нього став голова партії "Слуга народу" Давид Арахамія - його згадали 158 разів. Третє місце в списку посіла лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 135 разів. На четвертому і п'ятому місцях рейтингу нардеп від "ОПЗЖ" Наталія Королевська і голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко - їх на телеканалах за більш ніж рік роботи ВР згадували 131 та 129 разів відповідно.

Друге місце за кількістю згадувань у новинах аналітики зафіксували у партії, в якій співголовує Юрій Бойко: "Опозиційна платформа - За життя" залишається в топі і "за кількістю згадок у теленовинах і за кількістю матеріалів з ознаками замовності". При цьому таку популярність партії забезпечують здебільшого телеканали, що належать її ж членам, - "Інтер" і "112" (також й інші телеканали з холдингу "Новини" - ZIK і NewsOne, які в організації пов'язують із головою політради "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, а юридичним їхнім власником є нардеп Тарас Козак - ІФ). Водночас медіагрупи бізнесменів Ріната Ахметова та Віктора Пінчука фактично бойкотують партію "Опозиційна платформа - За життя", не згадуючи її і не даючи слова її представникам навіть у тих ситуаціях, коли це було б доречним з точки зору професійних стандартів. Винятком є програма "Свобода слова Савіка Шустера", куди періодично запрошують Юрія Бойка".

Перше місце за кількістю згадок на телеканалах за час роботи ВР нового скликання в рейтингу "Детектор.Медіа" посіла партія "Слуга народу" - її в новинах згадали - 1492 рази. В "ОПЗЖ" - 971 згадка. Третє місце посіла партія "Європейська солідарність" - її у випусках новин згадали 887 разів, ВО "Батьківщина" - 527 разів, "Голос" - 517 разів і 145 разів згадали партію "За майбутнє".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА