Вибори
13:36 29.09.2020

Зеленський став найвпливовішим українським чиновником, до п'ятірки лідерів увійшли Єрмак, Аваков і Венедіктова

2 хв читати
Зеленський став найвпливовішим українським чиновником, до п'ятірки лідерів увійшли Єрмак, Аваков і Венедіктова

Перше місце у рейтингу найвпливовіших українських чиновників посідає президент України Володимир Зеленський, у п'ятірці лідерів також голова Офісу президента Андрій Єрмак, перший помічник президента Сергій Шефір, а також глава МВС Арсен Аваков та генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Результати дослідження "Рейтинг впливовості українських чиновників" озвучив у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" аналітик Фонду "Українська політика"/UP Foundation Лев Бондаренко.

За його словами, у дослідженні брали участь понад 50 експертів, анкета формувалася зі 130 учасників-чиновників, а серед позицій оцінювалися впливовість посади, яку обіймає чиновник, безпосередньо діяльність чиновника, його зв'язки, а також ефективність його команди. Опитування проводилося методом анкетування впродовж вересня 2020 року.

"Перше місце абсолютно логічно посідає президент України Володимир Зеленський, на думку експертів, його позиції досить високі та стійкі... На другому місці - голова Офісу президента Андрій Єрмак... Третє місце посідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який, нагадаю, вже понад шість років перебуває на своїй посаді і за цей час, напевно, лише нарощує свій вплив на українську політику", - розповів Бондаренко.

Четверту позицію у рейтингу найвпливовіших чиновників України, за словами Бондаренка, посідає "так званий тіньовий лобіст Офісу президента", п'яте місце посідає генпрокурор Ірина Венедіктова. "Ми бачимо, що незважаючи на скандали та провокації, які часто оприлюднюють ЗМІ, експерти зазначають, що її посада і сама Венедіктова має досить серйозний вплив на українську політику", - сказав він.

Бондаренко уточнив, що до 30 позицій рейтингу найвпливовіших чиновників увійшли переважно представники Офісу президента, Кабінету Міністрів, інші держслужбовці, які у всіх на вустах.

У свою чергу керівник Фонду "Українська політика"/UP Foundation, історик, політолог Кость Бондаренко презентував аналітичну доповідь, пов'язану з рейтингом впливовості українських чиновників. "За рік багато що змінилося. Багато людей, які на той час вважалися впливовими, відійшли від управління державою, з'явилися нові дійові особи, які впливають, влада стала менш аморфною, більш монолітною", - розповів він.

За словами політолога, серед зовнішніх гравців, які впливають на ситуацію в Україні - Держдеп США, "Велика сімка", МВФ, Ізраїль, Джордж Сорос, Росія.

"Ми розглянули і хто впливає на президента та його оточення... Спроби Андрія Єрмака стати таким собі регентом при президентові, спроби інших членів команди протистояти цій системі регентства... "Олігархи", яких ми взяли в лапки... на сьогодні варто говорити про фінансово-промислові групи, а не про класичних олігархів. Але все одно представники українського національного капіталу дуже активно впливають на ситуацію в Україні, і є нехай і дещо слабкою, але противагою наступу транснаціональних корпорацій", - зазначив він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА