Вибори
21:12 29.09.2020

ЦВК скасувала постанову Уманського тервиборчкому про відмову в реєстрації на виборах міського голови діючого мера

2 хв читати
ЦВК скасувала постанову Уманського тервиборчкому про відмову в реєстрації на виборах міського голови діючого мера

Центральна виборча комісія (ЦВК) розглянула скаргу Черкаської обласної організації політичної партії "Пропозиція" з проханням скасувати постанову Уманської міської територіальної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидата на посаду мера Умані Олександра Цебрія.

"Суб'єкт звернення просив, зокрема, визнати протиправною бездіяльність Уманської міської територіальної виборчої комісії щодо неповідомлення про виявлені недоліки в поданих до цієї виборчої комісії документи для реєстрації кандидата на посаду уманського міського голови Цебрія О.В., висуненого зазначеною місцевою організацією політичної партії. А також у зв'язку з цим скасувати постанову зазначеної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидата на посаду уманського міського голови Цебрія О.В.", - повідомляє прес-служба ЦВК.

За підсумками розгляду скарги, а також пояснень членів Уманської міської ТВК, ЦВК визначила, що тервиборчком спростував твердження про бездіяльність. У зв'язку з цим у задоволенні цієї частини скарги було відмовлено.

Водночас було встановлено, що порушення, на підставі яких тервиборчком відмовив Цебрію в реєстрації, фактично є неточностями в поданих документах, не є перешкодою для розуміння змісту викладених у них даних, а тому можуть бути усунені в порядку, визначеному Виборчим кодексом України.

"Такі недоліки не можуть вважатися підставою для відмови в реєстрації кандидата на посаду міського голови. Тому комісія скасувала постанову Уманської міської ТВК від 25 вересня 2020 року "Про відмову в реєстрації кандидата на посаду Уманського міського голови Уманського району Черкаської області Цебрія Олександра Володимировича, 04.06.1974 року народження, висуненого Черкаською обласною організацією політичної партії "Пропозиція" на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року", - зазначається в повідомленні.

Крім того, Уманська міська ТВК зобов'язується до 21:00 30 вересня 2020 року повторно розглянути документи, подані для реєстрації кандидата Олександра Цебрія, відповідно до вимог Виборчого кодексу України та з урахуванням постанови ЦВК, і невідкладно поінформувати ЦВК про ухвалене рішення.

Як повідомлялося, 26 вересня діючий міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що міська територіальна виборча комісія відмовилася реєструвати його як кандидата на посаду мера. Водночас ТВК зареєструвала кандидатами на посаду мера Умані двох тезок нинішнього міського голови. Причому імена та прізвища вони змінили в червні та липні цього року.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА