15:59 01.10.2020

Через передвиборну кампанію на місцевих виборах в Україні тепер понад 4 тис. хворих на COVID-19 за добу - Зеленський

3 хв читати
Через передвиборну кампанію на місцевих виборах в Україні тепер понад 4 тис. хворих на COVID-19 за добу - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні погіршилася через передвиборну кампанію на місцевих виборах і не завжди відповідальне ставлення громадян до дотримання необхідних заходів.

"Це справа кожної людини (носіння масок і дотримання необхідних заходів - ІФ), доки вона не переходить у глобальну велику проблему кожної лікарні. І я розумію втому людей, але ми всі просто маємо зрозуміти, що це не лише наше життя, а і страждають люди, які поряд із вами, ваші рідні, близькі, особливо люди пенсійного віку, похилого віку", - сказав він на брифінгу у Рівненській області в четвер.

Зеленський зазначив, що люди втомлюються від носіння масок, але треба розуміти серйозність небезпеки.

"У нас були жорсткі карантинні заходи, які призводили, як і у всьому світі, до складнощів в економіці України та в кожній сім'ї. Але жорсткі карантинні заходи збили повністю першу хвилю. Ми були (за кількістю хворих - ІФ) на душу населення майже найкращими в Європі. Ми змогли це зрозуміти, почати раніше за інших. Ще нам повезло, що в Європі це почалося раніше, тому ми розуміли наслідки, з того, що побачили, і змогли це зупинити", - зазначив він.

Президент наголосив, що потім розпочалася передвиборна кампанія на місцевих виборах, яка негативно вплинула на ситуацію з COVID-19.

"Зараз ми бачимо соціологію, який вплив, уся ця політична ейфорія, політичний цей цирк місцевої влади... Як їм складно втрачати свою владу, або не втрачати. Я не розумію, навіщо вони це роблять, за винятком своїх рейтингів. Вони хочуть подобатися всім людям, які живуть у тому чи іншому населеному пункті. Але, знаєте, ми бачимо з вами понад 4 тисяч (захворілих на COVID-19 за добу в Україні - ІФ), от і все. Це ігри, які більш ніж на тисячу відсотків збільшили кількість захворілих", - заявив він.

Глава держави зазначив, що захворюваність збільшується в усій Європі, але десь вже стабілізували ситуацію. "Зараз багато хто з місцевих політиків говорить, що в Європі те саме. Не те саме. Давайте порівнювати. Тож у нас було краще. Чому ми рівняємося на те, що в Європі гірше? А чому ми не рівняємося на те, що в Європі та у світі краще, ніж в Україні?", - додав він.

Зеленський також звернув увагу, що в Україні зараз хворіє велика кількість медиків, причому в лікарнях, які не займаються хворими на COVID-19. "Тобто, наслідки ж не лише від кількості захворілих COVID-19, через політичні ігри. А кількість хірургів, які зараз не роблять операції, інших лікарів? Кількість людей, у яких інші захворювання? Коли люди надходять до лікарень з інсультами, інфарктами, а немає лікарів. Вони хворіють, по 200-300 лікарів щодня", - зазначив він.

Президент ще раз закликав усіх громадян максимально користуватися засобами захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА