Вибори
10:51 06.10.2020

Місцеві вибори в ОРДЛО не можуть відбутися до передання Україні контролю над кордоном із РФ - Зеленський

2 хв читати
Місцеві вибори в ОРДЛО не можуть відбутися до передання Україні контролю над кордоном із РФ - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що місцеві вибори на непідконтрольних територіях Донбасу не можуть відбутися до передання Україні контролю над кордоном із Російською Федерацією.

"Я казав і президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем) і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи. З точки зору безпекової ситуації – не буде вільного доступу для всіх партій. А це те, що має бути, – має бути вільний вибір народу України. Не працюватиме правоохоронна система. Ми не знаємо, що буде відбуватися, якщо не буде (контрольованого Україною – прим.) кордону між Україною та Росією. Кордон України має контролювати саме українська влада. Я це кажу відкрито. Я вважаю, що по-іншому не може бути", - сказав він в інтерв'ю європейському виданню Politico Europe, повну версію якого розміщено у вівторок на сайті глави держави.

Зеленський також зазначив, що він незадоволений форматом Мінських угод і послідовністю й формулюванням деяких пунктів, які було підписано.

"Коли ми говоримо про один із пунктів "Мінська" – надання особливого статусу чи зміни до Конституції, про які, як ви кажете, говорили Макрон і Путін, я відверто кажу, що ті деталі, які цей пункт передбачає, – регулює зміни Конституції згідно з децентралізацією. Ми змінюємо децентралізацію, голосуємо важливий законопроект, і тоді ці зміни до Конституції надають ті можливості Донбасу, яких вони потребують", - зазначив він, відповідаючи на запитання, чи мають право лідери інших держав вимагати змін до Конституції України.

"Я вважаю, що основне – це функціонал того чи іншого пункту. Функціонал цього пункту передбачає саме таке рішення, і це найголовніше. Щодо другої частини вашого запитання. Ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України. Це передбачається тільки в такому форматі", - додав Зеленський.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА