Вибори
16:05 06.10.2020

У СБУ спростували причетність до листа в "Євросолідарність", яка вимагала розслідування

3 хв читати

Партія "Європейська солідарність" вимагала від Служби безпеки України провести розслідування щодо листа на ім'я лідера цієї політсили Петра Порошенка з проханням про надання інформації щодо кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області. У СБУ заявили, що не мають відношення до згаданого документа.

"Європейська солідарність" отримала лист на ім’я лідера нашої партії Петра Порошенка, який підписаний т.в.о. начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях паном Русіновим. Про що цей лист? Вони просять надати перелік кандидатів від нашої політичної партії в депутати міських, сільських, селищних районних рад, а також міських, сільських, селищних голів Донецької області з вказівкою населеного пункту та району. Додатково необхідно надати коротку характеристику та докладні біографічні дані на кожного кандидата від політичної партії", - розповів народний депутат від фракції "Євросолідарності" Олексій Гончаренко на брифінгу.

Крім того, за його словами, в листі просять надати інформацію про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата і про джерела їх походження.

Нардеп уточнив, що лист було отримано через електронну пошту, після чого в партії зв'язалися з УСБУ в Донецькій і Луганській областях й отримали підтвердження наявності листа і того, що Євген Русінов працює в цьому управлінні.

Гончаренко наголосив, що партія розцінює це як політичний тиск на опозицію.

Нардеп звернувся до очільника СБУ Івана Баканова: "Ми вимагаємо негайного службового розслідування і публічного повідомлення нам про те, що це було, хто це зробив і якщо це не з вашого наказу і не з наказу керівництва порушено закон, то тоді ця людина має понести відповідальність перед законом. І ми хочемо почути результати службового розслідування… Ми очікуємо на реакцію голови СБУ Баканова на цю абсолютно зухвалу чи то провокацію, чи то дійсно тиск на опозицію".

На сайті "Євросолідарності" розміщено фотокопію згаданого листа.

Своєю чергою, у СБУ спростували заяву про нібито тиск з їхнього боку та про те, що вимагали від партії "Євросолідарність" надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій і Луганській областях.

"Служба безпеки України, ознайомившись із заявою ... офіційно повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності. Співробітники СБУ не надсилали до партії "ЄС" жодних листів такого змісту", - повідомляється на сторінці СБУ у Facebook у вівторок.

У спецслужбі додали, що вихідні номери в документі, на який посилається партія, Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях не використовує, а зазначений номер телефону також йому не належить. "Окрім того, керівник, чий підроблений підпис стоїть на листі, у цю дату не виконував тимчасові обов’язки начальника управління", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим у СБУ заявляють, що всі заяви представників фракції "Європейська солідарність" щодо цього потрібно розглядати "через призму політичних перегонів і бажання отримати додаткові електоральні бали".

"Ми закликаємо всі без винятку політичні партії, які сьогодні беруть участь у виборах, не вдаватися до маніпуляцій, фейків та брудних технологій. І тим паче не намагатися втягнути у цей процес силові структури, які відповідають за безпеку держави та її громадян", - резюмували в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Порошенко закликає зупинити підвищення акцизів на пальне: Це удар по кожному українцю і по селу, яке заходить у посівну

СБУ затримала агентів ФСБ, які готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу

США не причетні до нещодавніх ударів по сходу Сирії

СБУ затримала на гарячому диверсантів ФСБ, які намагалися підірвати залізничну лінію на Полтавщині

Глава СБУ: Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд - над Путлером

Голова СБУ: У нас є потенціал повністю зруйнувати Кримський міст, але окупанти не використовують його зараз для постачання озброєння

Зеленський: СБУ за роки війни стала бойовою і результативною спецслужбою, яка і потрібна Україні

Зеленський у День СБУ: Спираємось на силу спецслужби в захисті від операцій ворога проти нашої єдності

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА