Вибори
17:38 09.10.2020

Влада Києва має нести відповідальність за жертв недобросовісних забудовників – Гусовський

2 хв читати
Влада Києва має нести відповідальність за жертв недобросовісних забудовників – Гусовський

Інвестори, які стали жертвами недобросовісних забудовників, мають повне право вимагати у міста компенсації, адже влада Києва відповідальна за дозволи на будівництво та виконання містобудівних документів, вважає кандидат на посаду мера столиці від партії "За Майбутнє" Сергій Гусовський.

В ефірі одного з телеканалів він наголосив, що поява новобудов зараз фактично стала неконтрольованою, причина цього – застарілий Генплан міста.

"Фактично зараз ключовий містобудівний документ, який в останні роки приймали ті, хто при владі в Києві, – це так званий Детальний план територій. Це документ, який описує, як розвиваються декілька кварталів – школи, поліклініки тощо. І там може бути ніби добре прописано. Але ніхто не контролює і не забезпечує черговість тих дій, і черговість тих забудов, які потім в цих кварталах відбуваються", - сказав він.

Гусовський згадав і про випадки, коли забудовник збудував житло, але збанкрутував і обіцяні ним садочки, майданчики, парки перекладає на плечі міста. Це при тому, що Верховна Рада звільнила забудовників від сплати пайового внеску, а саме на них місто зводило інфраструктуру.

"Виходить так, що місто шматують, люди купують квартири, бо їм треба десь жити, або хтось хоче так інвестувати гроші. Але врешті дбають про що завгодно, але не про людей. Є випадки, коли вже існує сумнівна забудова, і фактично йдуть і судові справи, і рішення Київради приймаються, аби розірвати той чи інший договір оренди... У той час цей самий забудовник рекламується у комунальному підприємстві - метрополітені, каже, що "у нас суперціна", і багато хто, на жаль, на це купується", – розповів Гусовський.

На його думку, бездіяльність київської влади і призводить до того, що горе-забудовники ошукують людей. Адже за сучасного Генплану і адекватної реакції міста в нечесних забудовників руки були б зв’язані, і поки цього немає, сама влада має нести відповідальність за жертв інвесторів.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА