Вибори
21:21 19.10.2020

Фонд Порошенка і компанія "Рошен" запустили проект створення концерт-холу міжнародного рівня в Києві

3 хв читати
Фонд Порошенка і компанія "Рошен" запустили проект створення концерт-холу міжнародного рівня в Києві

П'ятий президент України, народний депутат фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко з дружиною Мариною презентували масштабний проект створення концерт-холу міжнародного рівня, який реалізується на кошти компанії "Рошен" та Фонду Порошенка, повідомляє прес-служба політсили.

"Сьогодні всіх нас зібрало прагнення відродити культуру в Україні, бо культура це те, навколо чого провідні країни Європи відбудовують національну ідею та формують власну ідентичність. Зараз Києву катастрофічно не вистачає сучасних майданчиків для реалізації мистецьких проектів світового рівня, особливо тих, що створюють класичну музику. Наша країна виховує віртуозів-музикантів і диригентів і відпускає їх по світах, бо тут їм немає де працювати. Навіть столиця, яка мала б подавати приклад всій країні немає філармонічних залів належного рівня", - розповіла лідер столичної команди "Євросолідарності" Марина Порошенко.

"Саме тому у нас виникла ідея створити сучасний концертний зал міжнародного рівня. Зал, який буде символом відродження української культури, зал в якому звучатимуть найкращі зразки світової класики та виступатимуть легенди світової музики - "Концерт-хол Рошен", - додала вона.

Бюджет проекту - це десятки мільйонів доларів, повідомили його ініціатори.

Концерт-хол продовжить низку реалізованих раніше проектів - це і найбільший у світі річковий світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького в Польщі, будівництво єдиного за час незалежності Театру на Подолі. Понад 150 тис. киян і гостей міста минулої зими відвідали Roshen Winter Village, а ще є зоопарк в Черкасах, катки в Києві, Дніпрі, Харкові, зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив, що подібні проекти зазвичай реалізуються державою або муніципалітетами. Є тільки кілька світових прецедентів, коли подібні заклади створювалися виключно за кошти меценатів.

"Ми навіть не можемо назвати в Східній Європі приклади, коли за кошти благодійників, недержавні, не муніципальні кошти, був би побудований або хоча б замахнулися на об'єкт такого рівня. Але ми сміливі", - заявив Порошенко.

"Цей проект розрахований на допомогу українським вітчизняним артистам – і симфонічним оркестрам, і Філармонії, і консерваторіям, багатьом найталановитішим українським музикантам. Це – виховання нації. Бо є два способи. Один – напівдилетанти з "95 кварталу", які формують одні почуття. А інший – найкращі зразки світової симфонічної музики, світової класики. І дуже важливо, що це робиться не на Хрещатику, а тут на Відрадному", - додав він.

Порошенко наголосив, що при створенні проекту "Рошен" надихався прикладами Microsoft Theater і Карнегі-холу.

Як розповів головний менеджер проекту Євген Полтавців, це буде перший в Україні концертний зал для виступів великого симфонічного оркестру з хором. Концерт-хол матиме великий акустичний концертний зал на 1800 глядачів і камерний зал на 400 глядачів, а також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів. За словами Полтавцева, заклад вже планує проводити 250 мистецьких подій на рік. Для реалізації проекту "Рошен" на торгах викупив колишній ДК імені Корольова.

Євген Полтавцев також зазначив, що архітектурний проект буде обраний на міжнародному конкурсі із залученням світових фахівців і компаній. За планами проекту, "Концерт-хол Рошен" відкриє свої двері в вересні 2025 року. Проект концерт-холу буде представлений киянам навесні 2021 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Порошенко привіз морпіхам на Південь FPV-дрони і квадроцикли для евакуації поранених

Порошенко в Одесі передав вантажівки та гідрокостюми підрозділам, які прикривають узбережжя

Порошенко везе на фронт 2 тисячі FPV-дронів

Порошенко на замовлення військових механіків передає у бригади пересувні майстерні 12-03-2024

Снаряди, Taurus, F16: Порошенко на Конгресі ЄНП закликав союзників дати Україні все, що треба для перемоги

Порошенко закликає прискорити будівництво фортифікаційних споруд і купує екскаватори для їх зведення

Суд у РФ вирішив стягнути на користь держави акції липецької фабрики "Рошен" і заборонити в Росії діяльність Порошенка

Порошенко не візьме участі в Мюнхенській конференції з безпеки через відмову Стефанчука підписати розпорядження на відрядження

Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю

Порошенко в парламенті: Закон про мобілізацію має вносити глава держави

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА