12:48 27.10.2020

Кучер знову обіцяє ініціювати звільнення керівника Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф

2 хв читати
Кучер знову обіцяє ініціювати звільнення керівника Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф

Аудиторська перевірка КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", ініційована головою Харківської облдержадміністрації Олексієм Кучером, виявила низку порушень у діяльності підприємства.

"Серед найбільш кричущих - проведення закупівель вартістю понад 200 тис. грн не через ProZorro. Це пряме порушення закону України "Про публічні закупівлі". Загалом за період, який перевіряли, так "непублічно" витратили 1,4 млн грн. Також виявили штучне завищення вартості закуплених підприємством товарів на суму понад 93 тис. грн", - наводить слова Кучера прес-служба ХОДА.

Крім того, перевірка виявила, що на кінець першого півріччя 2020 року центр недовикористав понад 620 тис. грн виділених коштів, а низку приміщень КНП (зокрема, в Чугуївському відділенні та відділеннях №1 і №4 у Харкові) використовують не для надання екстреної допомоги.

Кучер також звернув увагу на організаційні проблеми, що впливають на якість медичних послуг.

"Так, протягом року суттєво зменшилася кількість бригад швидкої медичної допомоги - зі 147,8 одиниці на 10 тисяч населення до 137 одиниць. Це на 67 бригад менше, ніж має бути за планом. Зрозуміло, що така нестача медиків призводить до несвоєчасного та недостатньо якісного надання допомоги людям", - сказав Кучер.

За його словами, аудитори зіткнулися з протидією з боку Центру екстреної медичної допомоги.

"Протягом усього терміну аудиту підприємство не надало жодних документів та інформації для проведення внутрішнього аудиту. Аудитори 22 рази виїжджали до відділень екстреної невідкладної допомоги на території Харкова та області. У жодному з відділень їх не допустили до виконання обов'язків", - стверджує Кучер.

Він пообіцяв винести на сесію облради питання про відповідність керівника центру Віктора Забашти обійманій посаді.

"Вважаю такі результати аудиту достатніми для того, щоб ставити питання про відповідність керівника центру пана Забашти займаній посаді. Саме це ми плануємо зробити на найближчих сесіях Харківської обласної ради", - сказав Кучер.

Як повідомлялося, 26 червня Кучер заявляв, що Забашта має бути звільнений з обійманої посади або має звільнитися сам. Тоді ж він пообіцяв проінспектувати, наскільки укомплектований автопарк "швидкої".

"За результатами перевірок ми поставимо запитання тим, хто мовчав про дефіцит, і виправлятимемо становище невідкладно", - написав Кучер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА