Вибори
13:58 02.12.2020

Посольство Угорщини: Депутати на Закарпатті заспівали гімн України, а потім - національну молитву, що стала гімном Угорщини

2 хв читати
Посольство Угорщини: Депутати на Закарпатті заспівали гімн України, а потім - національну молитву, що стала гімном Угорщини

Обрані депутати села Сюрте в Закарпатській області після інавгураційного засідання колегії спочатку заспівали державний гімн України й лише після цього - національну молитву угорців, якій кількасот років і яка згодом стала державним гімном Угорщини, заявило угорське посольство в Україні.

"З'ясувалося, що особа, яка зробила запис й опублікувала його з очевидно недоброзичливою метою - яка, до речі, є членом сім'ї політика, котрий зазнав поразки на виборах, - навмисно не записала державний гімн України, що пролунав наприкінці сесії, і лише після цього присутні заспівали національну молитву угорців, якій кілька сотень років і яка згодом стала державним гімном Угорщини", - йдеться в заяві посольства, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

У диппредставництві зазначили, що ця молитва є частиною культурної спадщини та самобутності угорців, котрі живуть у будь-якій точці світу, на кшталт угорських національних кольорів (червоно-біло-зелений).

"Їх зберігають і використовують угорські громади в усьому світі не як символ Угорщини, а як символ приналежності до угорської нації, як це має місце з угорцями, які живуть в Україні", - наголошується в заяві.

У посольстві нагадали, що стаття 6 закону України "Про національні меншини в Україні", ухваленого в 1992 році, гарантує використання національних символів для цих меншин.

"Це стало можливим завдяки такому зразковому та сучасному законодавчому положенню, і вже десятиліттями спостерігається та практика, згідно з якою в поселеннях, де живуть угорці, наявні угорські національні кольори, а під час урочистостей лунає національна молитва. Ми сподіваємося, що ця прекрасна і високо цінована традиція поваги до різних національностей і меншинної ідентичності безперешкодно триватиме в Україні", - наголосили в угорському посольстві.

Як повідомлялося, Служба безпеки України ретельно перевіряє інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності в діях депутатів Сюртівської сільської територіальної громади. "21 листопада 2020 року під час складання присяги депутатами Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади, за ініціативою голови частина обранців виконала національний гімн Угорщини. Отримані службою матеріали щодо цієї події поки що ретельно перевіряються", - повідомив прес-центр СБУ.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА