13:22 06.12.2020

На виборах у Кривому Розі на 12.00 зафіксовано 60 порушень – "ОПОРА"

2 хв читати
На виборах у Кривому Розі на 12.00 зафіксовано 60 порушень – "ОПОРА"

60 порушень зафіксовано на повторних місцевих виборах у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області станом на 12.00 у неділю, повідомила голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська

"Поки що бачимо, що день виборів у Кривому Розі проходить доволі рівно, однак наші спостерігачі станом на цю хвилину вже зафіксували 60 інцидентів. Як завжди, серед них найпоширенішими є недостатнє матеріально-технічне забезпечення", – сказала Айвазовська під час онлайн-марафону в неділю.

За її словами, зокрема, задокументовано три факти недопущення спостерігачів "Опори" або перешкоджання їхній роботі, 9 інцидентів демонстрації виборчого бюлетеня, 2 інциденти фотографування бюлетеня, 1 інцидент протидії фіксації порушень, а саме заборона проведення відео- та фотозйомки спостерігачами "Опори", 5 фактів присутності сторонніх осіб.

Старший аналітик Громадянської мережі "Опора" Олександр Клюжев зазначив, що станом на 8:30 ранку спостерігачі "Опори" не повідомляли про невідкриття виборчих дільниць, але водночас майже 2% виборчих дільниць почали свою роботу і забезпечували доступ виборцям раніше, ніж о 8 годині.

"На двох виборчих дільницях під час організації голосування за місцем перебування виборців члени комісії отримали неналежну кількість виборчих бюлетенів, також не було кинуто другий контрольний лист у скриньку для голосування за місцем перебування", – повідомив він.

Клюжев додав, що на 10% виборчих дільниць Кривого Рогу підготовче засідання дільничних виборчих комісій почалися раніше встановленого Виборчим кодексом часу.

"Доволі великий блок проблем зафіксовано станом на зараз щодо облаштування виборчих дільниць, матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць та їхніх приміщень. Тут і питання виконання протиепідемічних заходів, і кількості ящиків для голосування, і спеціальних кабінок для голосування виборців із симптомами захворюваності, це і питання доступності приміщень для голосування для виборців з інвалідністю", – пояснив він.

Щодо явки на 12.00 Айвазовська написала на своїй сторінці у Фейсбуці, що за даними спостерігачів, явка становить 14,62% (похибка - 0,82%).

Як повідомлялося, в місті Кривий Ріг в неділю, 6 грудня, проходить повторне голосування, т.зв. другий тур, на виборах мера. Виборчі дільниці працюють з 8.00 до 20.00. За посаду міського голови борються кандидат від "Слуги народу", гендиректор ПрАТ" Центральний гірничо-збагачувальний комбінат "(Група" Метінвест") Дмитро Шевчик і кандидат від "Опозиційної платформи – За життя", радник мера Кривого Рогу Костянтин Павлов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА