17:30 16.01.2021

Зеленський у День пам'яті "кіборгів": над Донецьким аеропортом знову буде піднято прапор України

2 хв читати
Зеленський у День пам'яті "кіборгів": над Донецьким аеропортом знову буде піднято прапор України

Президент України Володимир Зеленський в День пам'яті захисників Донецького аеропорту висловив подяку "кіборгам" за їхній подвиг і заявив, що над Донецьким аеропортом знову підніметься український прапор.

"Героїчна оборона Донецького аеропорту остаточно зламала плани Росії щодо захоплення України. Це виглядало як диво, коли наші люди витримували навіть після того, як почав "здаватися" бетон. Але ніякого дива - це відображало закономірність. Тому що українці довели, що рубіж свободи народів в Європі тепер - на східному кордоні нашої держави, і на захід його вже ніхто і ніколи не відсуне", - написав Зеленський у соцмережі Facebook.

Він нагадав, що бої за Донецький аеропорт були одними з найзапекліших у війні на сході України.

"Наші відважні хлопці-військові, добровольці, волонтери - тримали оборону ДАПу 242 дні. Вони трималися, незважаючи на регулярні атаки противника і постійні фейки у ворожих ЗМІ про те, що аеропорт ось-ось захоплять. За цю стійкість, безстрашність і незламність захисників Донецького аеропорту назвали кіборгами. Але вони були лише людьми, які показали всім нам, як це - тримати оборону навіть у меншості, вгризатися в бетон, але не відступати. Не віддавати ворогові без бою жодного сантиметра своєї території. Не тому, що вона має якесь стратегічне значення, а тому, що це - твоя земля, твій дім, який потрібно захищати", - наголосив президент.

"Пам'ятаємо наших героїв, живих і полеглих, і дякуємо за їхній подвиг - символ того, що ми обов'язково вистоїмо і здобудемо перемогу. І над Донецьким аеропортом знову буде піднято синьо-жовтий прапор України. Безмежна подяка кожному нашому захиснику! Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за волю України!", - заявив Зеленський.

16 січня в Україні - День пам'яті захисників Донецького аеропорту. Захист ДАП тривав 242 дні з 26 травня 2014 до 22 січня 2015 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА