22:13 19.02.2021

В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

2 хв читати
В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

Партія "Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України щодо введення санкцій проти глави політради "ОПЗЖ", народного депутата Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко як репресії, порушення Конституції України і знищення демократії.

"Сьогодні Україна ще на крок наблизилася до диктатури. Рішенням Ради національної безпеки і оборони, в порушення Конституції і законів України, прийнято рішення без суду і слідства накласти персональні санкції на главу політради і голови стратегічної ради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко, Тараса Козака та Наталію Лавренюк", - сказано в заяві на сайті партії.

"Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення РНБО щодо введення персональних санкцій проти Медведчука Козака і членів їх сімей "як спланований акт політичних репресій".

"Це бажання диктаторського режиму Зеленського звести рахунки з лідерами опозиції і нанести удар по найбільш рейтинговій політичній силі країни. Жодних законних підстав для цієї позасудової розправи не існує. Всіма законними методами наша партія буде захищати українську демократію, Конституцію і боротися за права своїх однопартійців. Ми ініціювали початок процедури імпічменту Володимира Зеленського, і ми будемо робити все, щоб вона була доведена до кінця. Сьогодні це вже не питання персональних політичних амбіцій і партійних рейтингів. Це питання життя і смерті української демократії", - підсумували в партії.

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА