08:17 21.02.2021

Трамп, як і раніше, відпочиває на гольф-курорті, уникає політиків і будує плани на проміжні вибори в США

3 хв читати
Трамп, як і раніше, відпочиває на гольф-курорті, уникає політиків і будує плани на проміжні вибори в США

Колишній президент США Дональд Трамп продовжує відпочивати на своєму курорті в Мар-а-Лаго (Флорида), де грає в гольф і спілкується з близькими друзями, пише газета Politico.

"Трамп вважає за краще проводити час таким чином: він неквапливо обдзвонює друзів, дивиться новини на кабельних телеканалах, грає в гольф", - повідомляє видання.

За словами джерела Politico, близького до екс-президента, після від'їзду з Білого дому Трамп став "недосяжним" для всіх, окрім "обмеженого кола відданих помічників, давніх друзів і закоренілих політичних союзників".

Трамп відмовляється від майже всіх зустрічей, зокрема з потенційними кандидатами від Республіканської партії в Палату представників і Сенат.

Тим часом, за даними трьох обізнаних з планами Трампа джерел, колишній американський лідер незабаром все ж розпочне роботу і відбір кандидатів для підготовки до проміжних виборів у США. "Скоро Трамп почне відбирати кандидатів в Мар-а-Лаго, "спраглих виконати його обіцянку помститися нинішнім членам Республіканської партії, які його зневажали". Він хоче, щоб за кожне незайняте республіканське місце на виборах до конгресу США в 2022 році боровся саме схвалений ним кандидат.

Згідно з виданням, Трамп уже отримав кілька десятків заявок від кандидатів, а зустрічі з ними можуть розпочатися вже в березні.

Незадовго до завершення свого президентського терміну Трамп заявляв про необхідність радикального оновлення Республіканської партії. На його думку, політики-республіканці на відміну від демократів, недостатньо сміливі і не готові до жорсткої політичної боротьби.

Після того, як 6 січня 2021 року демонстранти, які підтримують Трампа, штурмували Капітолій, у нього остаточно зіпсувалися стосунки з частиною конгресменів-республіканців. У результаті майже всі вони все ж підтримали колишнього президента і запобігли оголошення йому заднім числом імпічменту.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, Трамп не забув образливі висловлювання на свою адресу від деяких республіканців. Так, сам екс-президент не приховує, що вважає своїм ворогом лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла. Спочатку вони вважалися союзниками, однак після подій 6 січня Макконнелл став критикувати Трампа, а колишній президент заявив, що республіканцям у сенаті в подальшому буде потрібен інший керівник.

Американські ЗМІ передають, що Трамп все ж підтримував в останні тижні контакти з деякими своїми союзниками в Конгресі. Зокрема, надходили повідомлення про його переговори з лідером республіканської меншості в Палаті представників Кевіном Маккарті і з впливовим сенатором Ліндсі Гремом.

Опитування зазначають, що Трамп нині - все ще найвпливовіша фігура в Республіканській партії. Так, судячи з опитувань, більшість людей, які голосують за республіканців, були б готові піти за Трампом, у разі створення ним власної політичної партії.

Трамп під час виступу в останній день свого президентства обіцяв, що повернеться "в тому чи іншому вигляді". Спостерігачі вважають, що він так міг натякати на намір брати участь у президентських виборах 2024 року або, наприклад, на готовність сформувати власну партію.

Проміжні вибори 2022 року є вкрай важливими, оскільки у республіканців будуть шанси повернути собі більшість, до того ж, можливо - в обох палатах Конгресу. Трамп, враховуючи його популярність серед республіканського електорату, цілком може надати визначального впливу на те, як пройдуть ці вибори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА