16:06 26.02.2021

Біля лінії зіткнення на Луганщині розпочала роботу поліцейська станція - ПРООН

2 хв читати
Біля лінії зіткнення на Луганщині розпочала роботу поліцейська станція - ПРООН

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні у рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції відремонтувала приміщення поліцейської станції, яка відтепер працюватиме в смт Трьохізбенка на Луганщині, яке розташоване за 2 км від лінії зіткнення.

"Раніше найближчий відділ поліції, до якого могли звернутися жителі Трьохізбенки, був розташований за 40 кілометрів. Побудована поліцейська станція покликана посилити оперативність і своєчасність реагування правоохоронних органів на запити громадян та підтримку безпеки мешканців, що проживають уздовж лінії зіткнення", - повідомляє прес-служба ПРООН у п'ятницю.

Поліцейська станція забезпечуватиме охорону громадського порядку не лише в Трьохізбенці, а й у чотирьох населених пунктах. Це села Кряківка, Лобачеве, Лопаскине та Оріхове-Донецьке, що розташовані уздовж лінії зіткнення, де сукупно з Трьохізбенкою проживає понад 4,5 тис. людей.

Керівник Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну зазначив, що відкриття поліцейської станції сприятиме довгостроковій підтримці громадського порядку та посиленню безпеки в селищі і територіях, які обслуговуватиме поліцейська станція.

"Ми розуміємо, що через багаторічний збройний конфлікт люди, що проживають у Трьохізбенці та у прилеглих селах уздовж лінії зіткнення, не відчувають себе повністю захищеними. Ми переконані, що відкриття цієї поліцейської станції - це необхідний крок, щоб місцеві жителі відчували себе безпечніше та знали, що їм є до кого звернутися у скрутну хвилину", - сказав він.

Заступник начальника ГУ Нацполіції в Луганській області Юрій Слухаєнко наголосив, що з відкриттям станції понад 4,5 тис. людей, що мешкають у п'яти населених пунктах Трьохізбенської громади, зможуть отримувати поліцейські послуги якісніше та краще, а ефективність роботи дільничних офіцерів поліції і патрульних нарядів реагування значно підвищиться.

Загальна вартість ремонтних робіт, що здійснювалися в межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру за кошти, виділені урядами Данії, Швейцарії та Швеції, сягнула $27 937 (789 207 грн). Крім того, ГУ Національної поліції у Луганській області закупило додаткову техніку та меблі для облаштування відновленої поліцейської станції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА