13:45 16.03.2021

Майже половина українців підтримує санкції проти трьох телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком - опитування Центру Разумкова

3 хв читати
Майже половина українців підтримує санкції проти трьох телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком - опитування Центру Разумкова

Майже 46% українців підтримують упровадження санкцій проти пов'язаних із нардепом Віктором Медведчуком (фракція "Опозиційна платформа - За життя") телеканалів 112, ZIK і NewsOne, що належать нардепу Тарасу Козаку (фракція "ОПЗЖ"), про це свідчать результати проведеного Центром Разумкова соціологічного дослідження.

Так, згідно з результатами дослідження, 52% респондентів відповіли, що добре знають про санкції щодо телеканалів 112, ZIK і NewsOne і припинення їх мовлення, ще 39% відповіли, що "дещо чули про це", а 9% - що "вперше про це чують".

Водночас серед усіх опитаних 46% підтримують упровадження санкцій проти цих телеканалів і припинення їх мовлення (серед тих, хто знав про ці санкції ще до проведення соціологічного опитування, - 51%), не підтримують ці санкції - відповідно 31% і 33%.

Підтримують ці санкції більшість (75%) жителів Західного регіону (не підтримують - 11% жителів цього регіону) і переважна більшість жителів Центрального регіону (відповідно 48% і 27%).

Водночас більшість жителів Східного регіону цих санкцій не підтримують (відповідно 24,5% і 54%). У Південному регіоні частки тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує санкції, статистично значуще не відрізняються (відповідно 32% і 34%).

Санкції підтримують більшість або переважна більшість представників усіх вікових груп, окрім найстаршої вікової групи (60 і більше років), де частки тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує санкції, статистично значуще не відрізняються (відповідно 40,5% і 40%).

Підтримують санкції проти цих каналів більшість представників електорату партії "Європейська солідарність" (відповідно 72% і 13,5%), партії "Слуга народу" (відповідно 60% і 16%) і переважна більшість представників електорату ВО "Батьківщина" (відповідно 43% і 32%). Більшість представників електорату партії "Опозиційна платформа - За життя" не підтримують цих санкцій (відповідно 8% і 82%).

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 5 до 9 березня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, NewsOne та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА