08:51 08.05.2021

Вашингтону і Москві слід обговорювати види озброєнь, які не регулюються нинішніми угодами - адмірал США

1 хв читати
Вашингтону і Москві слід обговорювати види озброєнь, які не регулюються нинішніми угодами - адмірал США

Вашингтону треба вести діалог з Москвою з приводу озброєнь, які не враховуються в чинних угодах, для сприяння скороченню арсеналів ядерної зброї, заявив глава Стратегічного командування ЗС США адмірал Чарльз Річард.

"На шляху до скорочення (озброєнь - ІФ) гарним початком, сказав він, буде розмова з Росією з приводу зброї, яка не підпадає під угоди", - йдеться в прес-релізі Пентагону.

"Одне можна сказати про США і Росію: навіть протягом усієї "холодної війни", якою б напруженою вона не була в певні моменти, ми весь цей час вели діалог, і в цьому була велика цінність", - наводяться в прес-релізі слова Річарда.

Він додав, що "відкрите спілкування, безумовно, може знизити рівень загрози в ім'я загального блага".

За словами Річарда, нині "США вперше за всю історію одночасно стикаються з двома рівними собі стратегічними конкурентами з ядерним потенціалом", тобто з Росією і Китаєм.

Китай, за словами адмірала, містить щораз більшу загрозу, оскільки китайські стратегічні сили "стрімко розширюються у всіх сферах". Він додав, що в РФ також проводиться "дуже широка програма ядерної модернізації".

Минулого місяця Річард заявляв, що командування США стурбоване у зв'язку з нестачею даних про масштаби і розташування запасів ядерної зброї Росії, які не враховані в Угоді про стратегічні наступальні озброєння.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА