14:40 26.05.2021

Затриманий білоруський опозиціонер Протасевич працював на Донбасі журналістом - Білецький

1 хв читати
Затриманий білоруський опозиціонер Протасевич працював на Донбасі журналістом - Білецький

Колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA Роман Протасевич, затриманий у Мінську 23 травня, працював на Донбасі журналістом, повідомив засновник полку "Азов", колишній народний депутат Андрій Білецький.

"Так, Роман справді разом з "Азовом" та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово", - написав Білецький у Telegram-каналі, коментуючи поширену в ЗМІ інформацію про те, що Протасевич воював у складі "Азова".

"Захоплення літака Ryanair є піратством і нічим іншим. Роман Протасевич у цій ситуації - заручник, захоплений фактично терористичним шляхом", - додав він.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська.

На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА