12:10 31.05.2021

Рейтинг Зеленського після рішень РНБО і домашнього арешту Медведчука зріс - дослідження

2 хв читати
Рейтинг Зеленського після рішень РНБО і домашнього арешту Медведчука зріс - дослідження

Рейтинг президента України Володимира Зеленського через дії Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, а також домашній арешт народного депутата від "Опозиційної фракції - За життя" Віктора Медведчука почав зростати, свідчать результати дослідження, проведеного "Українським інститутом майбутнього" (UIF) спільно з "Нью Імідж Маркетинг Груп" з 15 по 24 травня 2021г.

За даними опитування, рейтинг Зеленського за місяць покращився на 5%: у квітні рейтинг президента становив 28% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, а станом на травень його рейтинг становить 33% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори.

Також Зеленському вдалося підвищити рівень довіри до себе з 29% у лютому - до 39% у травні. Проте 57% досі йому не довіряють.

Зазначається, що старт зростання рейтингу президента припадає на початок активних засідань РНБО. Так, у лютому рейтинг Зеленського становив 25% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, і йому вдалося покращити свої позиції на 8% - до 33% у травні. Також зазначено, що рівень довіри до президента зріс за 4 місяці на 10%.

Згідно з дослідженням, рейтинг лідерки Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко також зростає. Політик вийшла на друге місце президентського рейтингу - наразі її рейтинг становить 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти 10% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори в лютому.

Водночас, як зазначається в соцопитуванні, події, пов'язані з санкціями і домашнім арештом Медведчука, а також "плівками Бігуса", негативно вплинули на рейтинги народних депутатів Юрія Бойка ("ОПЗЖ") і Петра Порошенка ("Євросолідарність"). Сьогодні їхні позиції в президентському рейтингу знизилися в обох до 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти лютневих показників - 13% у першого і 17% у другого відповідно. Так, сьогодні троє політиків умовно посідають друге місце в президентському рейтингу - Петро Порошенко, Юрій Бойко і Юлія Тимошенко.

У зв'язку з підвищенням рівня довіри до Зеленського кількість громадян України, які хотіли би проведення дострокових президентських і парламентських виборів, зменшилася приблизно на 10% порівняно з лютим - тоді 46% хотіли проведення позачергових президентських виборів і 54% - парламентських. Сьогодні цього хочуть 36% і 45% відповідно.

Найнижчий рівень довіри має прем'єр-міністр Денис Шмигаль - йому не довіряють 66% і довіряють 17%.

Соціологічне дослідження проводилося серед 2400 респондентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА